Aantal coronabesmettingen in regio Utrecht flink gedaald

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het aantal nieuwe coronabesmettingen is flink gedaald ten opzichte van gisteren. Landelijk zijn tussen vrijdag en zaterdagochtend 4499 positieve tests gemeld bij het RIVM. Op vrijdag meldde het instituut (na correctie) nog 5781 gevallen.
De cijfers schommelen al de hele week, met dalingen op maandag, dinsdag en donderdag, en weer forse stijgingen op woensdag en vrijdag. In totaal zijn sinds het uitbreken van corona 513.513 positieve tests gemeld, en 9326 sterfgevallen.

Regionale cijfers

Ook in de regio Utrecht is er een flinke daling in het aantal besmettingen te zien. Het afgelopen etmaal raakten 343 mensen uit de provincie besmet, de dag ervoor waren het er nog 480. Met name in de stad Utrecht sloegen minder tests positief uit; vandaag 58 tegen 86 gisteren. Ook in Amersfoort daalde het aantal besmettingen, 41 vandaag tegen 69 gisteren.
In Veenendaal blijft het aantal besmettingen aan de hoge kant. In de gemeente raakten 49 mensen besmet, gisteren nog 50, de dag daarvoor 45.
Het aantal mensen dat in een ziekenhuis is opgenomen vanwege een besmetting steeg wel. De afgelopen 24 uur waren negen opnames, gisteren nog twee. Zeven regiogenoten bezweken aan het virus.
Hieronder zie je een kaart van de provincie Utrecht met het aantal besmettingen per 100.000 inwoners.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.