Instellingen

Broers Zeist mogen nog even blijven

ZEIST - De twee broers uit Zeist die door woningingstichting De Kombinatie uit hun huis moesten vertrekken, mogen daar nog tot 1 januari blijven wonen.
Dat zijn de broers en de woningstichting met elkaar overeengekomen. De twee partijen stonden gistermiddag voor de rechter, omdat de Kombinatie de jongens na het overlijden van hun moeder het huis wilde uitzetten.
De broers waren het daar niet mee eens en stapten naar de rechter. Die oordeelde dat de partijen zelf met een oplossing moesten komen en dat is nu dus gelukt.

BERICHTEN VIA DE SITE

** Ik vind het terecht, regels zijn regels, ook voor hun, aldus Sven.
** Te schofterig voor woorden dit, aldus de familie Van Hees.
** Laat ze lekker in dat huis wonen. Hoezo houden ze het huis bezet. De regering houd juist huizen bezet door al die asielzoekers een huis te geven, zegt Anne.
** Helaas heeft het bij ons niet zo goed uitgepakt omdat dit helaas de regels zijn zoals ze op dit moment gelden. Misschien kan ik jullie verder helpen aangezien ik alles vanaf het begin af aan al heb meegemaakt en ik weet hoe erg het is om in deze situatie te zitten waar je helemaal niet om gevraagd hebt en ook niet kan hebben als je al zoveel verdriet hebt, zegt Omar.
** Je zou toch zeggen dat deze twee heren al een hele poos in die woning wonen en als zij de huur gewoon overnemen, zou er toch niets aan de hand moeten en hoeven zijn? Ze waren klaarblijkelijk netjes genoeg om het overlijden van de hoofdhuurder door te geven. Bij de burgerlijke stand zijn ze waarschijnlijk ook geregistreerd op datzelfde adres. Deze gang van zaken lijkt me niet correct, is onmenselijk, zeer onwenselijk en verwerpelijk. Verbijsterend!, aldus Van Stokkum.
** Wat een flauwekul, deze knapen wonen, naar ik begrijp dus respectievelijk 24 en 26 jaar bij hun ouders/moeder. Nu komt die te ontvallen en moeten zij dan hun ouderlijk huis uit ??? wist niet dat dit mogelijk was in onze moderne maatschappij. In het verleden was het zo dat men iemand uit huis kon zetten bij huurachterstand en als de eigenaar er zelf in wilde gaan wonen. Voor dit laatste gold een termijn van 3 jaar, zodat de bewoners de tijd hadden een andere soortgelijke woning te vinden, maar ja tijden veranderen niet de mensen staan voorop, maar altijd weer de poen. De jongens kunnen wel een andere, veel duurdere, woning krijgen van de verhuurder, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Sterkte boys, ik zou als ik jullie was gebruik proberen te maken van de huurbescherming en een goede adviseur in deze in de arm nemen, adviseert Anke.
** wat een enorme boeren daar bij de woningstichting, bah, aldus een anonieme reactie.
** Goed geregeld nu. Een huurhuis is tenslotte geen eigendom.Het zou anders altijd in dezelfde familie blijven,terwijl anderen er jarenlang voor op de wachtlijst staan. aldus De Ruiter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.