Crowdfundingsactie voor omgekomen brandweerman loopt storm

© AS Media
DEN DOLDER - Bij een crowdfundingsactie voor de vrouw en kinderen van de omgekomen brandweervrijwilliger Pim van der Bruggen, is in korte tijd meer dan 26.000 euro opgehaald. De 41-jarige brandweerman stierf vorige week zaterdag bij werkzaamheden in een flat aan de Dolderseweg. Hij zou in een metersdiepe liftschacht zijn gevallen.
De crowdfundingsactie is een initiatief van de familie van de vrouw van Van der Bruggen. Zij schrijven op de pagina dat ze zijn vrouw en kinderen een zo zorgeloos mogelijke toekomst willen geven.
Het geld is onder meer bedoeld voor de studie van de kinderen. Van der Bruggen had twee kinderen van 13 en 10 jaar oud en was net opnieuw vader geworden van een dochter. In iets meer dan een dag tijd was al de helft van het streefbedrag van 30.000 euro gehaald.
Het overlijden van de brandweervrijwilliger heeft diepe indruk gemaakt in Den Dolder en omgeving. Bij zijn uitvaart werd onder meer een erehaag gevormd door zijn collega's. Ook hing bij brandweerkazernes en de gemeente Zeist de vlag een week lang halfstok. Op een online condoleancepagina zijn meer dan vijfhonderd berichten geplaatst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.