Iets meer coronabesmettingen, cijfers blijven fluctueren

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In het afgelopen etmaal zijn in de provincie Utrecht 430 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Gisteren waren dat er nog 345.
De dagelijkse aantallen fluctueren al de hele week. Het RIVM wijst erop dat de weekcijfers een beter beeld geven. Die brengt het instituut elke dinsdag naar buiten. Daaruit kwam afgelopen dinsdag een dalende lijn naar voren.
Relatief veel besmettingen zijn er nog altijd in Bunschoten (22) en Veenendaal (46). Vier mensen uit de regio werden opgenomen in het ziekenhuis. Zes personen zijn overleden.

Ook landelijk fluctuerende cijfers

Landelijk is een zelfde beeld te zien als in de regio. Er werden 5609 positieve testen doorgegeven aan het RIVM. Dat waren er zaterdag nog 4499. Ook hier geldt dat de cijfers al de hele week fluctueren en dat het weekcijfer een beter beeld geeft.
Landelijk overleden 25 mensen aan de gevolgen van corona, 34 minder dan de 59 stergevallen die op zaterdag werden gemeld.

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen behandelen elf minder coronapatiënten dan op zaterdag. Momenteel liggen er 1700 mensen in een ziekenhuis vanwege een besmetting. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum PatiÙnten Spreiding (LCPS). Zaterdag waren er 58 patiënten minder in ziekenhuizen dan op vrijdag.
Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen daalde van 1200 naar 1194. Op de intensive cares liggen nu 506 mensen met het coronavirus, tegen 511 een dag eerder. Op de ic's liggen ook 450 mensen met andere ziektebeelden dan corona, en dat zijn er 33 minder dan zaterdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.