RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Provincies en waterschappen bieden hulp aan voor Tweede Kamerverkiezingen

PROVINCIE UTRECHT - Provincies en waterschappen bieden hun gebouwen en mensen aan om gemeenten te ondersteunen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Gemeenten hebben zeker 70.000 extra mensen nodig om de stembureaus te bemannen, stemmen te tellen en om de coronaregels te kunnen naleven.

"Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke oplossingen", stelt voorzitter van de Unie van Waterschappen Rogier van der Sande. "Waterschappen en provincies beschikken over gebouwen op plekken door het hele land die zo nodig ingericht kunnen worden als stemlocatie." De gezamenlijke provincies (IPO) roepen ambtenaren van provincies en waterschappen op zich te melden bij de gemeente.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken zint op maatregelen om het gevaar op besmetting tijdens de landelijke verkiezingen zoveel mogelijk te verminderen. Een van de opties is om de verkiezingen over meerdere dagen uit te smeren. Dan zijn er ook meer stembureauleden nodig. Ook zouden er tekorten kunnen ontstaan als veel oudere vrijwilligers afhaken omdat ze kwetsbaarder zijn voor het virus.

Onder meer de koepel van studentenverenigingen LKvV in Utrecht, waarbij ruim 44.000 verenigingsstudenten zijn aangesloten, heeft al voorgesteld dat studenten kunnen helpen bij de verkiezingen. Bij alle waterschappen werken ongeveer 11.000 ambtenaren. Bij alle provincies ruim 9000.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -