Kort nieuws: Dronken Straatnieuwsverkoper

PROVINCIE UTRECHT - In Utrecht is een straatnieuwsverkoper aangehouden. De 51-jarige man stond dronken bij een supermarkt aan de Amsterdamsestraatweg. Hij was vervelend en had ook geen vergunning.
* In het Groene Hart moet ook in de toekomst plaats zijn voor duurzame landbouw. Dat is de kern van een rapport dat is geschreven in opdracht van de Raad Landelijk Gebied. Er gaan steeds meer stemmen op om van het Groene Hart één groot park te maken. Volgens het rapport moeten landbouwbedrijven in het gebied kunnen groeien , maar moet het werk van de bedrijven worden verbreed naar natuurbeheer en recreatie.
* Kankerpatiënten vinden meer luxe en comfort in ziekenhuizen niet zo belangrijk. Dat constateert medisch oncoloog Hester Wessels, die later dit jaar promoveert aan de Universiteit Utrecht. Ziekenhuizen zijn de laatste jaren druk bezig om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Nu blijkt dat kankerpatiënten die vernieuwingen niet zo belangrijk vinden. Veiligheid, kennis en houding van artsen en verpleegkundigen komen voor hen op de eerste plaats.
* De geboortedag van Paus Adrianus VI wordt deze zomer o.a. herdacht met een stadswandeling in Utrecht. De wandeling geeft een beeld van het leven van de latere Paus Adriaan Florisz en van de kunst en kerk in zijn tijd. Zo voert de tocht langs het Domplein, Paushuizen, Hotel Karel V en een aantal kerken en kloosters. Paus Adrianus VI werd 550 jaar geleden geboren in Utrecht en werd dit voorjaar ook al herdacht tijdens een speciale mis.
* Milieumaatregelen in Dierenpark Amersfoort. In het hok van de stokstaartjes zijn milieuvriendelijke warmtelampen geïnstalleerd. Die reageren alleen op beweging. Zodra de beestjes in de buurt komen, gaan de lampen aan. Volgens de dierentuin volgen later dit jaar meer maatregelen om het milieu te sparen.
* In Veenendaal is een parkeerruzie uit de hand gelopen. Aan de Kerkewijk gaf een 54-jarige man aanwijzingen aan zijn vrouw in de auto bij het inparkeren. De andere automobilist pikte roch gauw de plaats in, waarbij de man bijna werd aangereden. De automobilist bedreigde het echtpaar en liep weg. De politie is nu op zoek naar de verkeerspiraat.
* Sanquin, de instelling voor Nederlandse bloedbanken, gaat zondag al haar donoren bedanken. Sanquin heeft de laatste tijd bedankjes ingezameld in Utrecht en Den Haag. Zo lieten honderden treinreizigers op Utrecht Centraal een persoonlijke boodschap achter voor de donoren.
* Bouwbedrijf BAM in Bunnik gaat een nieuw ziekenhuis bouwen in Zwolle. Daarmee is een bedrag gemoeid van ruim 210 miljoen. Met ruim 10.000 vierkante meter wordt het één van de grootste niet-academische ziekenhuizen van ons land. In 2013 moet de klus geklaard zijn.
* Op De Uithof is vorige week een gevelplaat van het gebouw van de faculteit Educatie gevallen. De plaat is gemaakt van gehard glas, is twee vierkante meter groot en kwam op het dak van de laagbouw terecht. Volgens de Hogeschool Utrecht is de kans op herhaling klein, maar wordt het ongeluk wel onderzocht. De omgeving is uit voorzorg afgezet.
* De politie heeft een inwoner van Bunschoten aangehouden voor de mishandeling van een fietser. De twee kregen dinsdagavond ruzie op de Zangvogelweg in Amersfoort. De automobilist uit Bunschoten ergerde zich aan het rijgedrag van de 17-jarige fietser en reed hem klem. Hij sloeg de jongen vervolgens hard op zijn oog en ging er vandoor, maar is nu dus achterhaald.
* In een woning in Soest is gisteravond een hennepplantage ontdekt. De politie kreeg een melding van wateroverlast bij een woning aan de Veenbesstraat. Omdat de agenten niemand thuis troffen, werd de deur opengebroken en kwamen de 226 plantjes aan het licht. De bewoner wordt gezocht.
* Lennert Jansen uit Utrecht gaat vandaag op de koffie bij premier Balkenende. De premier heeft 40 burgers uitgenodigd in het Catshuis om te praten over respect in de samenleving. Jansen is leraar op het Utrechtse Vader Rijncollege en in die rol erg bezig met dit thema. Vanavond in U vandaag veel aandacht voor dit bezoek.
* In Utrecht heeft de politie een verwarde man aangehouden, die met stokken aan het zwaaien was. De 45-jarige man had in de Harpstraat al een auto vernield. Toen de politie kwam liet de man de stokken vallen en ging hij mee naar het bureau.
* Minster van der Laan opent vanochtend in Amersfoort het symposium Uit de Kunst in de wijk. Centraal thema van de dag is de rol van kunst en cultuur bij de verbetering van de leefbaarheid in steden.
* In Utrecht zijn drie autokrakers aangehouden. De jongens van 15 en 17 jaar werden betrapt in de Douwe Dekkerstraat. Een getuige zag hoe de auto-ruit werd ingeslagen en belde de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.