Canadees bamboetekort dreigt niet voor Rhenense panda's: 'Meer dan voldoende!'

Panda's Xing Ya en Wu Wen in 2018.
Panda's Xing Ya en Wu Wen in 2018. © Ouwehands Dierenpark
RHENEN - Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft genoeg bamboe voor de drie panda's in de dierentuin. De beren hoeven dus niet terug naar China, zoals een dierentuin in Canada deze week overkwam.
De dierentuin van Calgary in Canada realiseerde dat het niet ging lukken om genoeg bamboe te vinden voor panda's Er Shun en Da Mao. Die kwamen in 2013 aan in Canada en zouden na vijf jaar in Toronto nog vijf jaar in Calgary doorbrengen. Maar de beren vlogen onlangs twee jaar eerder dan de bedoeling was terug naar China.
Reden van het voortijdige vertrek: er was in Canada simpelweg niet genoeg bamboe voor de beren. Reuzenpanda's eten veel verse bamboe, en de dierentuin had al negen maanden moeite om genoeg daarvan te vinden. In de Canadese winter zou dat nog ingewikkelder worden en dus zijn de beren terug naar het Chinese Chengdu.
In Rhenen zijn ze niet bang voor zo'n bamboetekort. Beren Wu Wen, Xing Ya en pandajong Fan Xing kunnen hun buikje rond eten, aldus directeur Robin de Lange als RTV Utrecht hem ernaar vraagt. "Maak je geen zorgen. Wij hebben meer dan voldoende voor de panda's!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.