RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Utrechtse zelfbewoningsplicht schrikt kleine vastgoedbeleggers niet af'

UTRECHT - De plicht om zelf in een huis te wonen dat je hebt gekocht weerhoudt beleggers in onder meer Utrecht er niet van om toch woningen te verhuren. Volgens dagblad FD is het aandeel van particuliere verhuurders op de huizenmarkt dit jaar weer verder toegenomen.

Het FD baseert zich op voorlopige cijfers van het Kadaster en een rondgang langs aanbieders van hypotheken speciaal voor verhuurders. Kleine beleggers lijken zich niet te laten afschrikken door de zelfbewoningsplicht die Amstelveen, Utrecht en andere gemeenten hebben ingevoerd, of de bovengrens voor huurverhogingen in de vrije sector die het kabinet wil invoeren.

De hoge huizenprijzen door het grote woningtekort en de coronacrisis lijken evenmin een belemmering om te kopen. Het aantal woningverkopen om te verhuren nam in de eerste helft van dit jaar harder toe dan andere categorieŰn zoals doorstromers en koopstarters, stelt Paul de Vries van het Kadaster. Ook steeg het aandeel particuliere verhuur in de woningvoorraad.

Hypotheekaanbieders bevestigen dat particuliere beleggers nog steeds zeer actief zijn op de woningmarkt. In de eerste helft van 2020 gingen in de vier grote steden tegen de 40 procent van de woningaankopen naar particuliere verhuurders volgens de voorlopige cijfers van het Kadaster. In de rest van Nederland was dat zo'n 20 procent.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -