Vuurwerkoverlast? Meld het aan RTV Utrecht

© Meldpunt vuurwerkoverlast RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - RTV Utrecht heeft een meldpunt voor vuurwerkoverlast geopend. Samen met onze kijkers, luisteraars en volgers brengen we deze maand de plekken in kaart waar rotjes en vuurpijlen in de provincie Utrecht tot grote ergernis leiden.
Vuurwerkverbod of niet, de overlastmeldingen bij de instanties nemen de laatste weken enorm toe. Niet alleen wordt er in de aanloop naar Oud en Nieuw meer hinder door vuurwerk ervaren, er wordt zo te horen ook echt veel meer afgestoken. Heb jij last van vuurwerk? Meld het via onze kaart.
Het werkt eenvoudig. Klik rechtsboven op 'Meld overlast'. Klik op de plaats van het incident en vul het formulier in. Hoe nauwkeuriger je bent, des te beter kunnen we bepaalde locaties of tijdstippen analyseren. Een foto toevoegen vinden we fijn, maar het is niet verplicht.
Lukt het niet om een ster aan de kaart toe te voegen, probeer het dan via deze link.
De inzendingen die jullie op de kaart zetten geven ons inzicht in waar de grootste vuurwerk-hotspots in de regio zijn. RTV Utrecht zal de meest opvallende plaatsen nader bestuderen en onderzoekt ook waarom op sommige plekken meer overlast wordt ervaren dan ergens anders.
Na een week konden we al vaststellen: er is veel overlast, maar lang niet iedereen meldt het bij de gemeente of de politie.
Andere regionale omroepen hebben eveneens een vuurwerkmeldpunt ingesteld. Ook bij Omroep Brabant en RTV Oost zijn honderden incidenten geregistreerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.