RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kledingbank Utrecht zoekt dringend nieuw pand: 'We hebben nog dertig dagen'


UTRECHT - De Kledingbank op de Amsterdamsestraatweg moet verhuizen maar de organisatie heeft nog geen nieuw pand. De tijd begint te tikken. Als ze niet op tijd een nieuwe locatie vinden, betekent dat misschien het einde van de organisatie.

 Jan Zwarts in de Kledingbank aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Jan Zwarts in de Kledingbank aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. | Foto: RTV Utrecht

In totaal helpt de kledingbank ongeveer honderdtwintig Utrechtse gezinnen door het uitdelen van gratis kleding. Het pand op de Amsterdamsestraatweg doet al jaren dienst als uitgiftepunt maar moet uiteindelijk als school worden gebruikt. Daarvoor moet de kledingbank nu ruimte maken. "Nog dertig dagen", verzucht coŲrdinator Jan Zwarts. "De gemeente heeft wel gezegd dat we januari nog mogen gebruiken om te verhuizen omdat de voedselbank dan ook nog vanuit hier uitgeeft."

Kledingbank Utrecht moet verhuizen en zoekt met spoed een nieuw pand


Locatie
Het nieuwe pand moet voldoende ruimte hebben voor alle kleding en ook de locatie is cruciaal volgens Jan. "Er wordt heel veel kleding door particulieren gebracht en als wij in een uithoek zouden zitten zoals op de autoboulevard in Overvecht, denk ik niet dat jij nog op je fiets langskomt met een tas met kleding. Het is een groot gemis als we dat kwijtraken", zegt hij.

Bus
De kledingbank overweegt om een grote bus te kopen en daarmee door de stad te rijden maar volgens Jan is een bus verre van ideaal. Een bus in de wijk valt erg op en het kan mensen afschrikken omdat de buren misschien zien dat je gebruik maakt van de kledingbank. Op de huidige locatie zit de dierenvoedselbank, de voedselbank en het buurthuis bij elkaar. "Dan is het minder stigmatiserend. Niemand loopt met een plakplaatje op zijn voorhoofd met 'ik ben deelnemer aan de kledingbank' want misschien ben je hier voor een kopje koffie in het buurthuis", zegt Jan. Hij hoopt dus op een vaste locatie die goed bereikbaar is voor donateurs en mensen die de kledingbank nodig hebben. "Er is hier zoveel mooie kleding waar je mensen een plezier mee kan doen, dat gaan we niet bij de vodden zetten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -