Utrechts raadslid krijgt als nieuwkomer 'geluksgetal' op landelijke VVD-lijst

© queenyrajkowski.nl
PROVINCIE UTRECHT - Queeny Rajkowski heeft van de landelijke VVD een hoge plek toegewezen gekegen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Op de concept-verkiezingslijst staat het Utrechtse raadslid als nieuwkomer op plaats 13. "Ik maak er nu mijn geluksgetal van."
Rajkowski zit al zeven jaar in de gemeenteraad van Utrecht. Ze verwacht met zo'n hoge voorlopige notering de raad vaarwel te moeten zeggen. "Dat ga ik zeker missen", zegt Rajkowski tegen RTV Utrecht. "Maar gelukkig kan ik me ook vanuit Den Haag voor onze stad inzetten."
De Utrechter had nooit verwacht zo'n hoge plaats te krijgen op de concept-lijst. Ze is vereerd dat ze met deze voordracht haar politieke carrière in Den Haag mag voortzetten. "Natuurlijk droom je van een hoge plek, maar dan nog ga je er niet vanuit dat het nummer 13 is."
Welke thema's ze in Den Haag wil behandelen weet ze nog niet. In de raad houdt Rajkowski zich vooral bezig met veiligheid, diversiteit, werk en de wijk Overvecht. "Maar ook als ik een andere portefeuille aangewezen krijg die ik niet in de raad heb gehad, dan ga ik daar ook heel blij mee zijn."

Andere regiogenoten

Op de concept-lijst van de VVD staan nog meer Utrechters, zij zitten nu ook al in de Kamer. De hoogste notering is voor Dennis Wiersma. Hij staat op een negende plek. Voormalig Statenlid Zohair el Yassini staat op plek 15. Judith Tielen lijkt met plek 27 ook op een verkiesbare plek te staan.
Wethouder Kees Kraanen uit Amersfoort staat op plek 79. Hij is samen met topzwemmer Maarten van der Weijden lijstduwer.
De VVD is momenteel de grootste partij in Den Haag met 33 zetels. In de peilingen scoren de liberalen met 38 tot 43 zetels momenteel nog hoger. De kans is dus aanwezig dat alle Utrechters uit de stad na de vekiezingen in maart een Haagse zetel bemachtigen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.