RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verwarring over trambaan naar Zeist: 'Tramspoor door een natuurgebied?'

1/2
UTRECHT - GroenLinks in de Bilt is geschrokken van de plannen van de provincie en de gemeente Utrecht om een tramlijn naar Zeist aan te leggen. De tram moet volgens het bijgeleverde kaartje namelijk dwars door landgoed Oostbroek komen.

"Ik was verbijsterd toen ik het zag," zegt fractieleider Henk Zandvliet. "Het is een geweldig mooi gebied. Dus zo lang het nog kan, raad ik iedereen aan om hier eens een wandeling te maken. Maar het idee om hier een tramlijn door het landgoed te trekken, dat kan gewoon niet."

GroenLinks
De plannen die Zandvliet storen komen onder andere uit de koker van de Utrechtse GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk. Een partijgenoot van Zandvliet. "Ik vind het geweldig hoe zij zich inzet als het gaat om openbaar vervoer. Het is een heel ambitieus plan. Maar ik vind wel dat niet alleen het belang van de reizigers moet worden meegenomen, maar ook het landschappelijk belang van Oostbroek."

 De nieuwe route loopt ook door Oostbroek De nieuwe route loopt ook door Oostbroek | Foto: RTV Utrecht

Reactie Provincie
Maar volgens de provincie Utrecht loopt het niet zo'n vaart. "Het kaartje dat bij het plan zit is een vereenvoudigde weergave van een mogelijk tracÚ. En daarmee nooit heel nauwkeurig", zegt een woordvoerder van de provincie.

"Op dit moment worden verschillende tracÚs onderzocht. EÚn van de mogelijke tracÚs loopt pal langs de A28 en langs landgoed Oostbroek. Niet over het terrein van het landgoed. Het is nu nog te vroeg om al iets te kunnen zeggen over welk tracÚ het wordt. We zijn ons terdege bewust van de gevoeligheden en de landschappelijke kwaliteiten in het gebied. We zijn hierover in gesprek met alle betrokken partners."

Tram naar station Bilthoven
Maar ook met een trambaan tussen de A28 en het landgoed in, is Zandvliet niet tevreden. "Het is wel beter dan midden door het landgoed, maar er is ook een andere oplossing. Als je nou via de Universiteitsweg en de Utrechtse weg een trambaan legt naar Zeist, kan je in de toekomst ook een aftakking aanleggen naar station Bilthoven."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -