Grote vuurwerkvangst in woning Leidsche Rijn

© ANP
UTRECHT - De politie in Utrecht heeft opnieuw een grote partij illegaal vuurwerk in beslag genomen.
In een woning in Parkwijk (Leidsche Rijn) troffen agenten onder meer 36 Cobra's aan. Dat was slechts het topje van de ijsberg, want in totaal is er 15 kilo illegaal vuurwerk meegenomen. De eigenaar is gearresteerd en de recherche is een onderzoek gestart.
Er zijn de laatste tijd weken weer veel enorme knallen te horen, blijkt onder meer uit het Meldpunt Vuurwerkoverlast van RTV Utrecht.
De politie probeert de herkomst van het illegale vuurwerk zoveel mogelijk te achterhalen. Onderzoek leidde vorige maand al tot een inval in een woning in de Utrechtse wijk Ondiep. Er lag daar 54 kilo illegaal vuurwerk opgeslagen.
Op een andere locatie in de stad zijn 360 nitraten en zes cobra's aangetroffen na klachten uit Zuilen en Overvecht. Ook werd vorige maand een 20-jarige man uit de Utrechtse Geuzenwijk aangehouden omdat hij volgens de politie illegaal vuurwerk afstak 'met de kracht van een handgranaat'. Hij plaatste daarvan een filmpje op social media en werd opgepakt.
In IJsselstein hield de politie twee 19-jarige mannen omdat hun kofferbak vol lag met illegaal vuurwerk. In totaal troffen agenten 1200 cobra's aan. Twee verkopers van illegaal vuurwerk in Linschoten liepen door hun eigen verdachte gedrag tegen de lamp. De politie nam zo'n 960 stuks knalvuurwerk in beslag. Bij de mannen thuis lag nog meer opgeslagen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.