RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lachgas straks overal verboden in Overvecht, Zuilen, Kanaleneiland en Lombok

UTRECHT - Utrecht gaat het bezit en gebruik van lachgas in vier wijken volledig verbieden vanaf 4 januari. Het gaat onder meer om Overvecht, Zuilen, Kanaleneiland en Lombok.

Vooruitlopend op het wetsvoorstel om lachgas op te nemen in de Opiumwet gold sinds begin dit jaar al een lachgasverbod in bepaalde gebieden van de wijken Overvecht, Noordwest, West, en Zuidwest. Toch nam het aantal overlastmeldingen in dit eerste negen maanden van 2020 alleen maar toe: van 289 naar 473.

Per 4 januari is het in de wijken Overvecht, Noordwest, West, en Zuidwest overal verboden om lachgastanks en -ampullen bij je te hebben en/of te gebruiken. De gemeente roept inwoners op overlast of afval door lachgasgebruik te melden. "De meldingen geven een goed overzicht van waar en wanneer de meeste overlast plaatsvindt. Op basis van signalen, meldingen en politie-informatie, gaan de handhavers de stad in. In de vier wijken waar het verbod geldt, wordt gehandhaafd, gewaarschuwd en beboet."

De gemeente Utrecht benadrukt dat er steeds meer bekend wordt over de schadelijkheid van lachgas, zoals het risico op hoofdpijn, duizeligheid en tintelingen tot aan verlammingsverschijnselen. "Een uitbreiding van het verbod ondersteunt het tegengaan van het recreatief gebruik van lachgas en het risico op verslaving aan het middel."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -