Chaos door ernstig ongeluk A12

DRIEBERGEN - Een ernstig verkeersongeluk op de A12 bij Driebergen heeft een chaotische ochtendspits veroorzaakt. Twee vrachtwagens botsten op elkaar, waardoor in beide richtingen lange files ontstonden en de snelweg werd afgesloten.
Bij het ongeluk raakte een van de chauffeurs bekneld in zijn cabine. Vermoedelijk merkte hij niet op tijd op dat er een file stond. De traumahelikopter kwam ter plaatse en ook andere hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.
De hulpverlening verliep aanvankelijk moeizaam. Automobilisten negeerden de signalen boven de afgesloten rijstroken, waardoor hulpverleners en de bergingsdienst ernstig werden belemmerd. Bovendien keerden veel automobilisten na een uur wachten om op de snelweg.
Inmiddels is de weg weer vrijgegeven en komt het verkeer weer langzaam op gang.
Bericht via website:
Wat een onzin dat automobilisten de borden negeerden. Zat er zelf middenin. Eerst werd aangegeven dat de rechterbaan naar links moest, terwijl even verderop men van de rechterbaan de juist de andere kant, de vluchtstrook op moest en stond daar tegelijkertijd dat de linkerbaan, middels een rood kruis afgesloten was. Dit moet jullie radioauto toch ook gezien hebben? Stonden vooraan! Accuratesse!!!, aldus Weerdhof.
De verkeerspolitie zit om de hoek van het ongeluk, en toch sluiten ze de oprit niet af na het ongeluk, wel klagen dat de hulpverlening er niet bij kan, zegt Shen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.