RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ouders boos om sluiting peuterspeelzaal in Utrecht: 'Geen enkele belofte nagekomen'

UTRECHT - Peuterspeelzaal Rommelpot gaat per 1 januari dicht. De dagopvang is volgens organisatie Kind & Co niet meer rendabel. Ouders zijn boos over de sluiting. "Ik heb niet het gevoel dat er naar het welzijn van het kind wordt gekeken."

Vanaf volgend jaar moeten de kinderen van peuterspeelzaal Rommelpot naar peutergroep Stepping Stones, een wijk verderop. Dit betekent voor de kleuters niet alleen wennen aan een andere locatie, maar ook aan nieuwe juffen.

"Voor de kinderen is dit een hele omslag", zegt vader MichaŽl Neuburger. "Mijn dochtertje is net gewend aan de peuterspeelzaal en de juffen. Ik denk dat zij de eerste paar keer niet naar de nieuwe peuterspeelzaal wil. Zij moet weer vanaf vooraf aan begint met wennen, dat vind ik heftig." Ook vader Stefan Berlijn is boos. "Ik vind het hardvochtig dat de juffen niet meegaan om de overgang te verzachten. De vertrouwde vriendjes en vriendinnetjes gaan waarschijnlijk ook niet mee", zegt hij.

Te duur
Volgens Kind & Co, aanbieder van kinderdagverblijven in Midden-Nederland, is de peuterspeelzaal niet meer te bekostigen. Interim-directeur Jakob Boksma laat weten dat er op deze locatie sprake is van onderbezetting, er staan te weinig kinderen ingeschreven en er zijn niet genoeg kinderen met een indicatie ingeschreven.

De ouders voelen zich overvallen door het besluit. De sluiting valt midden in het schooljaar en de ouders zouden liever zien dat de peuterspeelzaal nog een half jaar openblijft. "Dan kun je het over de zomervakantie heen tillen", zegt Berlijn. "Mijn kind wordt binnenkort vier en zou daarna naar de basisschool gaan. Anders maken deze kinderen nu twee grote veranderingen mee in een half jaar tijd." Dat beaamt Marijn Sleurink. "Ze zitten maar anderhalf jaar op deze plek en je wilt dat dit stabiel is. Ik krijg het gevoel dat er helemaal niet naar het welzijn van het kind wordt gekeken."

Maar volgens Boksma is een half jaar langer openblijven geen optie. De huur loopt eind dit jaar af dus per 1 januari sluit de peuterspeelzaal definitief.

Belofte
De sluiting volgt op een jaar vol veranderingen voor de Rommelpot. De peuterspeelzaal ging over van de gemeente naar het commerciŽle Kind & Co. Daarna veranderden de dagdelen van de kinderopvang en werden nieuwe leidsters aangesteld. "Terwijl Kind & Co had toegezegd dat voor onze kinderen alles hetzelfde zou blijven", vertelt Neuburger. "Met de sluiting zijn zij geen enkele belofte nagekomen", vindt ook Sleuring.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -