RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Corona-uitbraak 'zwaar en emotioneel' voor woonzorgcentrum Maarssen


MAARSSEN - "Het roept heel veel gevoelens op", zegt welzijn-co÷rdinator Saliha Skenderovic over de corona-uitbraak bij woonzorgcentrum Maria Dommer in Maarssen. Vijftig bewoners en veertig medewerkers liepen corona op. De impact is groot, zegt Skenderovic. "Het is heel zwaar en emotioneel."

Gisteren werd duidelijk dat het zorgcentrum de hulp van het Rode Kruis heeft ingeroepen. De vrijwilligers van het Rode Kruis gaan een op een in gesprek met de bewoners voor wat extra aandacht of helpen in de huiskamers zodat de werkdruk afneemt voor het personeel. Het zorgcentrum zorgt ervoor dat de vrijwilligers veilig hun werk kunnen doen.

Corona-uitbraak bij woonzorgcentrum Maria Dommer in Maarssen


"Vrijwilligers werken net als het personeel in beschermende kleding. Ze krijgen duidelijke instructies, overal zijn die instructies ook aan de muren geplakt en ook de begeleiders zijn betrokken zodat ze op een veilige manier kunnen werken", zegt Skenderovic.

Steun
Het woonzorgcentrum krijgt veel steun. Er worden bloemen, pakketten en kaarten afgeleverd om de bewoners en het personeel een hart onder de riem te steken.

 Stoepkrijt voor de deur van het woonzorgcentrum in Maarssen Stoepkrijt voor de deur van het woonzorgcentrum in Maarssen | Foto: RTV Utrecht

Een buurtbewoner heeft op de parkeerplaats een kunstwerk van stoepkrijt gemaakt die de bewoners vanuit hun woning kunnen bewonderen. "Zelfs de kringloopwinkel belde om te vragen of ze iets voor ons kunnen doen", zegt Skenderovic.

Ruimte
In de regio Utrecht zijn al vaker corona-uitbraken geweest in zorginstellingen. Eerder werden onder meer verpleeghuizen in Houten, Leerdam en Bunnik getroffen door het virus. Instellingen lieten eerder weten te worstelen met het nemen van maatregelen.

"Het is een ongrijpbaar virus", zegt Eric Bosman van brancheorganisatie Actiz. "En dat geldt niet alleen voor verpleeghuizen." Volgens Bosman zie je als het aantal besmettingen toeneemt in een regio, dat er ook dit soort uitbraken zijn in verpleeghuizen.

Volgens Actiz verschilt het erg per locatie hoe er tegen het virus opgetreden kan worden. "Soms is mogelijk om mensen met corona apart te zetten maar het verschilt heel erg per gebouw. De inrichting van de locaties verschillen enorm", zegt Bosman.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -