RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitgerangeerde Utrechtse tram blijft rijden, maar dan in het museum

PROVINCIE UTRECHT - De laatste Utrechtse SIG-tram is overgebracht naar het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep. Tussen 1983 en afgelopen zomer reed dit type op de lijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein.

Dat deze SIG wel is gered van de sloop is het gevolg van een initiatief van de Tramweg-Stichting en een aantal petities van liefhebbers. Statenleden deden naar aanleiding daarvan een oproep aan het provinciebestuur om de mogelijkheden te onderzoeken om een SIG-tram te behouden. Bij het vertrek op de remise in Nieuwegein werd het laatste exemplaar uitgezwaaid door fans, medewerkers van het trambedrijf van de provincie en gedeputeerde Arne Schaddelee.

Uniek
De bekende Utrechtse tram is in Zwitserland gemaakt, maar ontworpen door de NS, hetgeen uniek is. Het is daarnaast de eerste sneltram geweest die in Nederland op een regionale lijn reed. Het voertuig dat straks in het Transport Museum is te bewonderen is om precies te zijn de SIG 5017. Bij een selectie kwam die vanwege de technische conditie als beste uit de bus.

Gedeputeerde Arne Schaddelee: "Ik ben blij dat deze bijzondere Utrechtse tram een mooie plek krijgt en ik wens het Nederlands Transport Museum dan ook veel plezier met deze nieuwe aanwinst. Zodra de tijd het weer toelaat kom ik graag een keertje kijken hoe hij erbij staat."

Ritjes tussen attracties
Bij het museum staan ze te popelen. "We willen de Utrechtse tram meenemen naar PARK21, onze toekomstige locatie die onderdeel wordt van een indrukwekkend evenementenpark in de Haarlemmermeer. Bezoekers kunnen dan met deze tram een rit maken tussen de diverse attracties. De tram is bij ons in goede handen", aldus museumdirecteur Arno van der Holst.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -