Onrust bij BASF zet door: werknemers schakelen advocaat in tegen eigen ondernemingsraad

BASF in De Meern. Archief.
BASF in De Meern. Archief. © RTV Utrecht
DE MEERN - Zo'n 70 werknemers van BASF in De Meern hebben ruzie met de leiding van het chemiebedrijf en hun eigen ondernemingsraad.
Het bedrijf kondigde in juni aan dat het moest bezuinigen en dat er 'een beperkt aantal' mensen ontslagen zou worden. Maar ingewijden vertellen dat er nu ook wordt aangedrongen op een constructie waarbij de 70 werknemers die in de fabriek staan 36 uur per week in plaats van 33,6 uur per week gaan werken. De ondernemingsraad is het ook al eens met die wijziging.
Maar sommige werknemers zijn helemaal niet blij met de deal tussen hun ondernemingsraad en BASF. Zij zijn zo boos over het feit dat ze meer moeten werken voor hetzelfde loon dat ze een advocaat hebben ingeschakeld om het plan van hun eigen ondernemingsraad aan te vechten.
Deze maatregelen zijn noodzakelijk voor de toekomst van de site.
Woordvoerster van BASF
BASF De Meern wil niet reageren op de commotie en het bedrijf wil ook niet zeggen of er nog ontslagen volgen. Een woordvoerster: "Samen met de ondernemingsraad hebben we een overeenstemming bereikt in De Meern. Deze maatregelen zijn noodzakelijk voor de toekomst van de site."
Bij chemiebedrijf BASF in De Meern werken zo'n 270 medewerkers. In de vestiging worden vooral katalysatoren gemaakt voor de chemische industrie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.