OM: verdachten van Gelders drugslab waren ook actief bij ontmanteld lab Eemnes

© Caspar Huurdeman
EEMNES - Twee Mexicaanse verdachten die werden aangehouden in een onderzoek naar een crystal meth laboratorium in het Gelderse dorp Herwijnen, waren ook actief in een lab in Eemnes. Er is daar dna van hen aangetroffen op gasmaskers, schrijft de Gelderlander.
Op zondag 16 februari viel de politie binnen in het drugslab aan de Te Veenweg Zuid in Eemnes. Anderhalve week later bleek dat daar, zoals al werd vermoed, crystal meth werd geproduceerd. Het OM schatte de straatwaarde van de gevonden partij drugs destijds op 16 miljoen euro.
Vandaag stonden twee Mexicaanse verdachten voor de rechtbank in Arnhem tijdens een tussentijdse zitting in de Herwijnse zaak. Daar werd volgens de Gelderlander duidelijk dat de twee ook betrokken zijn bij het lab in Eemnes. In Herwijnen werd in juni van dit jaar een drugslab ontmanteld. In het pand werden onder meer 75 kilo crystal meth, 1200 kilo methamfetamine, en 775 liter methamfetamine olie gevonden.
De officier van justitie zou in de tussentijdse zitting ook aangekondigd hebben nog twee verdachten aan te gaan houden. Verwacht wordt dat dit in januari 2021 gebeurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.