NS vervangt bepaald type treinstellen wegens trillingen

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - De NS heeft 49 treinstellen van het type DDZ, een dubbeldekker, uit de dienstregeling gehaald. Machinisten van de NS hebben melding gedaan van trillingen bij hogere snelheden.
Volgens een woordvoerder van de NS is het op zich normaal dat een trein wat trilt tijdens een rit. Maar volgens hem hebben machinisten duidelijk geconstateerd dat de trillingen "afwijkend" zijn ten opzichte van andere treinstellen.
De treinstellen worden vervangen door ander materieel. De maatregel is voorlopig en uit voorzorg. Het besluit volgt op een eerste onderzoek naar de trillingen. Dat geeft onvoldoende duidelijkheid over de oorzaken ervan. De NS stelt nu een vervolgonderzoek in. Het is nog niet bekend wanneer dat zal zijn afgerond.
De NS heeft in totaal zo'n 750 treinstellen in gebruik, 49 daarvan zijn de DDZ-treinstellen. De NS verwacht voldoende treinen te hebben om de reizigers met de vervangende treinen te kunnen vervoeren. De NS heeft ook nog een ander type dubbeldekker in gebruik, de VIRM. Die rijdt gewoon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.