RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Overvaller Montfoortse juwelier krijgt 3,5 jaar cel

MONTFOORT/IJSSELSTEIN - Een 29-jarige man uit IJsselstein moet 3,5 jaar de cel in voor een gewelddadige overval op een juwelier in Montfoort. Samen met twee onbekend gebleven mededaders pleegde hij de overval op 14 mei 2013. De man kon zes jaar later worden aangehouden na een dna-match.

De politie kwam de IJsselsteiner op het spoor toen hij dit jaar na het overtreden van de opiumwet verplicht dna moest afstaan. Dat bleek te matchen met een stukje huid dat was achtergelaten bij de overval.

Die dag kwamen drie mannen de juwelenzaak binnen. Een van hen sloeg de juwelier. Die bleef bewusteloos in de winkel achter met een schedelbasisfractuur en een verbrijzelde kaak. De buit was 25.000 euro. De 29-jarige IJsselsteiner erkent dat hij aan de overval meedeed, maar zegt dat hij een kleine rol speelde en geen geweld heeft gebruikt. Wie zijn mededaders waren, wil hij niet zeggen.

De rechtbank rekent hem het geweld aan, omdat er sprake was van een "nauwe en bewuste samenwerking tussen de drie mannen". Het was volgens de rechter "een weloverwogen actie". Ook neemt de rechter hem kwalijk dat er ernstig geweld is gebruikt en er grote schade is aangericht in de winkel.

Voor het slachtoffer is het extra belastend geweest dat de behandeling van de zaak zo lang op zich heeft laten wachten. De 3,5 jaar cel voor de verdachte is dan ook iets langer dan de drie jaar die volgens de rechter gebruikelijk is in vergelijkbare zaken. Het OM had om vijf jaar cel gevraagd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -