Liedjesschrijver Siebe Palmen komt met EP over coronajaar: 'Beschouw het als een tijdcapsule'

UTRECHT - Deze week zijn er vier nieuwe liedjes uitgekomen van de Utrechtse liedjesschrijver Siebe Palmen. Vier liedjes op een EP met ieder een eigen verhaal. Een tijdcapsule noemt hij het, waarin hij in vier liedjes verslag doet van wat het jaar 2020 hem heeft gebracht. In elk lied is de huidige tijd gevangen; de pandemie is het thema, zonder dat corona letterlijk genoemd wordt.
nieuwe liedjes van de Utrechtse liedjesschrijver Siebe Palmen.
Zo gaat het lied 'Liever Moe' over de kunstenaars en artiesten die werkeloos zijn geworden. En de inspiratie voor het nummer 'Dit eiland' kwam van een televisie-uitzending, vertelt Siebe. "Dit gaat over het debacle met Famke Louise bij Eva Jinek. Het gaat over hoe je op een eiland maar steeds dezelfde rondjes kunt blijven lopen waardoor je steeds meer overtuigd raakt van je eigen gelijk. Het gaat over eenzaamheid en fake-news."
"Het titellied 'Zo Zijn Dromen Niet Gebouwd' gaat over de behoefte aan nabijheid en elkaar vast te houden. Ik denk dat deze liedjes vooral moeten verzachten en herkenning bieden."
Grafisch vormgever Nienke van Duuren heeft een coverbeeld voor de EP ontworpen.
Grafisch vormgever Nienke van Duuren heeft een coverbeeld voor de EP ontworpen. © RTV Utrecht
Siebe treed al jaren op, onder anderen met theatergezelschap Vloeken in de Kerk en hij heeft ook een eerdere EP op zijn naam staan: Onkruid. "Ik ben altijd in Nederlandstalige muziek geïnteresseerd geweest. Eerst de pop-achtige kant en later meer de theatrale kant. Het begon met Guus Meeuwis en Stef Bos en toen leerde ik Maarten van Roozendaal kennen. Daarna ben ik zelf ook meer verhalende liedjes gaan maken."
Siebe Palmen
Siebe Palmen © Rick van der Hout

Uitvaart

Naast liedjesschrijver is Siebe ook uitvaartzanger. Met zijn bedrijf 'geleefde liedjes' zingt hij repertoire van anderen in opdracht van de familie of een uitvaartondernemer. Siebe: "Live muziek bij een uitvaart komt veel meer binnen dan muziek via een cd-tje. Ik vind het heel fijn om dit naast mijn eigen liedjes te kunnen doen."
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.