Taakstraf voor vrachtwagenchauffeur die fietser aanreed in Hekendorp

© 112mediautrecht
HEKENDORP - De vrachtwagenchauffeur die vorig jaar juli een fietsster aanreed in Hekendorp is veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. De vrouw op de fiets raakte zwaargewond bij het ongeluk.
De chauffeur reed met een grote, zware vrachtwagen met aanhanger de smalle Hekendorpse Buurt op, een weg waar hij niet in mocht. De tegemoetkomende fietsster kreeg te weinig ruimte, viel en kwam onder een wiel van de aanhanger terecht. Zij liep daardoor ernstig letsel op, is meerdere keren geopereerd en zal niet meer volledig herstellen.
De rechtbank vindt dat verdachte "aanmerkelijk onvoorzichtig" is geweest. Hij is niet alleen een weg ingereden waar niet mocht rijden, maar hij is ook niet gestopt en heeft niet in zijn linker spiegel gekeken om te zien of de fietser veilig kon passeren.
Toch krijgt de man minder straf dan de officier van justitie had geëist, omdat hier volgens de rechter sprake is van "een van de lichtste vormen van schuld". De verdachte had de ochtend voor het ongeval nog geïnformeerd of hij de plaats van bestemming via een andere route kon bereiken en zijn snelheid al teruggebracht tot 14 kilometer per uur.
Naast de taakstraf van 60 uur krijgt de man nog een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 6 maanden met een proeftijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.