QR-tegel Zuilen al na een paar dagen uit de stoep gehaald

UTRECHT - In Zuilen is een speciale stoeptegel met een QR-code uit het trottoir gehaald. De tegel, een initiatief van het Museum van Zuilen, lag er nog geen week.
In de hele Utrechtse wijk worden deze QR-tegels gelegd. Wie de code met zijn telefoon scant, komt op een pagina terecht met informatie over die specifieke locatie. Het Museum van Zuilen probeert met deze speciale stoeptegels de geschiedenis van de wijk letterlijk op straat te leggen. In totaal worden er ruim twintig tegels gelegd en als het bevalt komen er zeker tweehonderd tegels bij.

Bizar

De tegel die vanavond is weggenomen op de hoek van de Muyskenweg en de Amsterdamsestraatweg lag er pas sinds maandag, zegt museumdirecteur Wim Scharenburg. Hij noemt het bizar dat iemand überhaupt de moeite neemt om de tegel uit de stoep te halen. "Dat is niet iemand die hem even meegenomen heeft en straks terug komt leggen. Daar moet je ook nog gereedschap voor hebben. Dat is heel bizar."
Scharenburg hoop dat de onverlaat snel spijt krijgt van zijn actie. "Ik hoop dat het een studentengrap is en dat ze tot inkeer komen en dat ze zo snel mogelijk die tegel weer terugleggen of even afgeven bij het museum. Dat mag anoniem, dat kan me niet schelen. Als hij maar terugkomt".
QR-tegels vertellen het verhaal van Zuilen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.