RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OMT-leden worden bedreigd, Koopmans overweegt te stoppen met media-optredens

ZEIST - Meerdere leden van het Outbreak Management Team (OMT) zijn de afgelopen tijd bedreigd. Eén van hen is Marion Koopmans uit Zeist.

Volgens Nu.nl heeft zij brieven gekregen op haar thuisadres. Ook kreeg Koopmans online berichten met een plaatje van een strop.

De virologe, die is aangesloten bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam, houdt rekening met de bedreigingen: zo reist ze tegenwoordig met de auto naar haar werk, terwijl ze dat eerder met het openbaar vervoer deed.

Ook overweegt ze te stoppen met haar media-optredens. "Het is een optie, ja. Maar als iedereen met een redelijk verhaal daarmee stopt, is dat ook niet goed." Vaak nemen de bedreigingen toe kort na een tv-optreden.

Ook OMT-collega Andreas Voss wordt zo nu en dan bedreigd. Hij kreeg brieven die niet per post werden bezorgd, maar die door de bedreigers zelf in de brievenbus van Voss zijn gedaan.

IC-specialist Diederik Gommers bevestigt de bedreigingen en zegt dat enkele OMT-leden worden beveiligd. Het RIVM wil dat bevestigen noch ontkennen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -