Ineke (76) ziet eindelijk de bingovrienden weer: 'Sociale leven verdween door corona als sneeuw voor de zon'

PROVINCIE UTRECHT - Het is waar veel mensen mee worstelen: het gebrek aan contact. Neem nu de 76-jarige Ineke uit Nieuwegein. Ze is gezond, staat vol in het leven en heeft een druk sociaal leven. Tot maart, wel te verstaan.
"Het is heel stil", legt Ineke uit. "Ik had veel clubjes waar ik naartoe ging. Van kaarten tot samen eten, van het casino tot de bingo-avonden. Nu ligt alles al maandenlang stil. Gelukkig zie ik thuis soms wel vrienden, maar alle uitjes waar in zo naar uitkeek zijn weg. Neem nu alle kerstdiners die er nu eigenlijk aan zouden komen. Het is gek hoor."
In de nieuwe serie van 'Margreet' gaan we langs bij een aantal van de oneindige lijst met mooie corona-initiatieven in onze regio. Margreet kijkt mee en waar nodig steekt ze ook zelf de handen uit de mouwen. Heeft u hulp nodig? Heeft u een wens? Of heeft u een corona-initiatief dat we zéker moeten laten zien? Mailt u ons dan! samen@rtvutrecht.nl
Monique is toe aan een avondje lachen
Monique is toe aan een avondje lachen © RTV Utrecht

Dagritme kwijt

Dat corona niet alleen de sociale levens van ouderen drastisch heeft veranderd, illustreert het verhaal van Monique. Zij heeft een café in IJsselstein. Het café is dicht, net als alle horeca in IJsselstein. Monique: "Als ik nu de Voorstraat in kijk, is het stil hoor. Er is geen leven op straat, ik mis de reuring. Mijn dagen zijn totaal anders dan aan het begin van dit jaar. Mijn werk is mijn hobby, mijn leven. Ik ben mijn hele dagritme kwijt, joh."
Monique en Ineke zien elkaar gelukkig nog, maar de rest van de bingogroep moeten ze al tijden missen. "Zo'n avond, daar kan ik me dagen op verheugen om er daarna vervolgens nog dagen van na te genieten, het gaat niet alleen om die ene avond", legt Ineke uit. Met hulp van Margreet kwam er onverwacht tóch een bingo-avond. Zo eentje waar nog heel lang over nagepraat zal worden.
Margreet organiseert een bingo voor de Nieuwegeinse Ineke

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.