RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdens estafettestokje blijkt wondermiddel in strijd tegen eenzaamheid


WOERDEN - U moet niet vreemd opkijken als u in Woerden mensen ziet wandelen of rennen met een lichtgevende estafettestok: met die stok haalt Stichting Thuishuis Woerden geld op voor acties om eenzame ouderen door de donkere winterdagen te helpen.

Woerdens estafettestokje blijkt wondermiddel in strijd tegen eenzaamheid


"Normaal laten we ouderen zoveel mogelijk met elkaar in contact komen", legt initiatiefnemer Lotte Ruyten uit. "Iedereen weet dat samenkomen nu niet kan, maar die behoefte aan contact blijft, dus zijn we nu druk met het uitwerken van coronaproof activiteiten. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan het langs de deur brengen van presentjes en iets lekkers, of gewoon langs gaan voor een praatje."

Doorbreken van isolement
Karin en haar man doen mee met de actie: "We zijn enthousiaste lopers en kunnen dus wel wat kilometers maken. Dat is fijn, want dat levert de stichting goed geld op. We zien ouderen echt in een isolement raken en dat moeten we met elkaar zien te doorbreken. Fijn als we met de 'stick', zoals de lichtgevende estafettestok heet, een bijdrage kunnen leveren."

 In de avond is de glowstick goed te zien In de avond is de glowstick goed te zien | Foto: RTV Utrecht

Iedere kilometer een euro
"Het is heel laagdrempelig", zegt Lotte van het Thuishuis. "Je meldt je aan, krijgt op een onverwacht moment de 'stick' in je brievenbus en het adres waar hij heen moet. En dan kan de tocht beginnen. Uiteindelijk betaal je een euro voor iedere kilometer die je wandelt of rent."

Inmiddels gaan er 8 estafettestokken rond in Woerden en zijn er ettelijke honderden euro's opgehaald.
Wilt u wandelen of rennen met de 'stick' om zo mee te doen aan de actie voor Stichting Thuishuis Woerden of wilt u meer informatie? Kijkt u dan op thuishuiswoerden.nl


Wat kunnen Utrechters voor elkaar betekenen in de coronacrisis? Met de actie Samen voor elkaar! besteedt RTV Utrecht aandacht aan initiatieven, acties en oplossingen voor alledaagse problemen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Kijk hier voor die mooie verhalen.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -