RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Houten damwanden van de Eem tussen Amersfoort en Bunschoten worden vervangen

AMERSFOORT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De rivier de Eem krijgt tussen Amersfoort en Bunschoten op vijf locaties nieuwe damwanden. De provincie is op 1 december met de werkzaamheden begonnen. De klus duurt tot het voorjaar van 2021.

De scheepvaart kan wat hinder ondervinden van de werkzaamheden. Die worden voornamelijk vanaf het water uitgevoerd. Het wegverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. De werkzaamheden betreffen het vervangen van 675 meter houten damwanden door duurzame stalen exemplaren op vijf locaties. Het gaat om twee locaties in Baarn (nabij Zuiderlicht en Zuidereind), ÚÚn locatie in Soest (ter hoogte van de Grote Melm) en twee locaties in Eemdijk (bij de insteekhaven en ter hoogte van de Maatweg).

De huidige houten damwanden dateren uit de jaren 80 van de vorige eeuw en zijn aan het einde van hun levensduur. Doel is om in 2030 alle houten damwanden in de Eem op die manier te hebben vervangen. De afgelopen jaren heeft de provincie al heel wat meters gemaakt. Tussen 2022 en 2030 is er nog 6.000 meter te gaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -