RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zin in de feestdagen? Mwah, zeggen zes op de tien Utrechters

PROVINCIE UTRECHT - Zes op de tien Utrechters verwachten minder plezier aan de feestdagen te beleven. Dat blijkt uit een enquÍteonderzoek van persbureau LocalFocus en Kieskompas onder ruim zevenduizend Nederlanders. Het gemis van familie en vrienden drukt dit coronajaar zwaar op de vreugde.

Minder dan vier op de tien Utrechters houdt de moed er nog in en denkt dat Pakjesavond, Kerst en Oud & Nieuw nog minstens even leuk kan uitpakken als vorig jaar. Onze provincie volgt daarmee ongeveer de landelijke verhoudingen.Als belangrijkste reden voert 49 procent van de respondenten aan dat de decembermaand nu eenmaal minder leuk is zonder familie, vrienden en kennissen. Ook het gebrek aan evenementen en feesten wordt door 17 procent genoemd als domper. Daarnaast spelen bij 12 procent zorgen om de eigen gezondheid en die van naasten een rol.In Gelderland balen ze het meest (66,6 procent), terwijl Zeeland uitkomt op 'slechts' 38,4 procent. Verder blijkt dat met name jongeren (18 tot 35 jaar) en 65-plussers het somber inzien.

Toch zijn er ook mensen die de coronafeestdagen eigenlijk wel een uitkomst vinden. Geen verplichtingen, geen stress, geen gereis en geen vuurwerk, wel een intieme en relaxte Kerst, bijvoorbeeld binnen het eigen gezin. Vooral in Flevoland (7,4 procent) en Noord-Holland (6,5 procent) verheugen mensen zich er al op.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -