Utrechts SP-Statenlid in opspraak door uitzending Buitenhof

© RTV Utrecht
UTRECHT - SP-leider Marijnissen heeft in het programma Buitenhof de positie van het Utrechtse Statenlid Michel Eggermont ter discussie gesteld. Buitenhof meldde dat Eggermont lid is van het Communistisch Platform. Als dat inderdaad zo is, moet hij van Marijnissen óf dat lidmaatschap opgeven, óf de SP verlaten.
De SP heeft de afgelopen weken een aantal leden van de jongerenbeweging uit de partij gezet, omdat die ook lid zijn van het Communistisch Platform. De SP zegt dat een dubbellidmaatschap in strijd is met de statuten en heeft sowieso niet veel op met het platform.
Eggermont zegt tegen RTV Utrecht dat er sprake is van een misverstand. Tegen Buitenhof zou hij gezegd hebben dat hij actief is voor het Marxistisch Forum. ''Dat is een discussiegroep van SP'ers, dat ik daar in zit is volledig bekend bij de leiding.'' Maar of Eggermont daarnaast ook lid is van het Communistisch Platform, wil hij niet zeggen. Hij vindt dat ''niet van belang.''
Het Utrechtse Statenlid zei verder dat hij achter de activiteiten van ROOD staat. De club is volgens hem van levensbelang om jongeren warm te maken voor de SP. ''Frictie maakt glans, het is ook wel goed om het soms met elkaar oneens te zijn'', zei Eggermont over het conflict tussen de jongeren en de partijleiding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.