RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse horeca gaat in 'uitverkoop' voor meer overheidssteun

UTRECHT - Utrechtse horeca voert maandag opnieuw actie, dit keer door op symbolische wijze 'in de uitverkoop' te gaan. Met een campagne van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil de sector duidelijk maken dat als de overheid niet snel met meer overheidssteun komt, dat grote economische gevolgen zal hebben.

Tijdens de actie hangen er voor de ruiten kortingsstickers en 'op is op'-borden om aan te geven dat de financiële situatie nijpend is. "De horeca heeft de afgelopen tijd met lede ogen gekeken naar de koophysterie rondom Black Friday. Volle winkels, drukke winkelstraten, veel omzet. En in de horeca is het donker", laat Koninklijke Horeca Nederland weten in een persbericht. Om actie te voeren gaat de horeca zelf in de 'final sale'. "Want het potje van horecaondernemers is leeg; de reserves zijn op, leveranciers en vastgoed komen de sector niet meer tegemoet en horecabedrijven staan op omvallen."

Nul omzet
Ook cafés en restaurants uit de provincie Utrecht doen mee. Zo laten Café Ome Willem in Utrecht en Café 't Fust in Vianen op Instagram weten dat ze morgen meedoen met de actie. Café de Zaak in Utrecht schrijft op Facebook dat na zes maanden volledig te zijn gesloten en drie maanden beperkt open te zijn geweest 'de rek er nu uit is'.

"De bijdrage van de overheid is welkom laat dat duidelijk zijn. Maar als je nul omzet hebt en je krijgt een vergoeding die net voldoende is voor één ŕ twee maanden huur en 60 procent van de loonlast, dan gaan bij zelfs de meest gezonde bedrijven de buffers er hard door heen."

Een petitie voor meer steun en een snelle opening van de horeca is inmiddels 27.000 keer ondertekend.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -