Is je hond bang voor vuurwerk? Strijk tegen de haren in!

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het wordt een ander Oud en Nieuw dan normaal, nu er in het hele land een verbod is afgekondigd op vuurwerk. Maar dat betekent niet dat het stil is wat betreft knallen. Op veel plekken zijn er al klachten van overlast, en dat merken ze ook bij hondenschool Dog4U in Utrecht.
'Ik word heel veel gebeld, gemaild en geappt", zegt eigenaar Olga van den Engel. Ze is trainer en hondengedragstherapeute. "Die mensen hebben honden die nu al angstig gedrag vertonen, omdat er ondanks het verbod toch al wel heel veel geknald wordt."
Vuurwerkverbod of niet, de overlastmeldingen bij de instanties nemen de laatste weken enorm toe. Niet alleen wordt er in de aanloop naar Oud en Nieuw meer hinder door vuurwerk ervaren, er wordt zo te horen ook echt veel meer afgestoken. Heb jij last van vuurwerk? Meld het via onze kaart.
Het werkt eenvoudig. Klik rechtsboven op 'Meld overlast'. Klik op de plaats van het incident en vul het formulier in. Hoe nauwkeuriger je bent, des te beter kunnen we bepaalde locaties of tijdstippen analyseren. Een foto toevoegen vinden we fijn, maar het is niet verplicht.
De inzendingen die jullie op de kaart zetten geven ons inzicht in waar de grootste vuurwerk-hotspots in de regio zijn. RTV Utrecht zal de meest opvallende plaatsen nader bestuderen en onderzoekt ook waarom op sommige plekken meer overlast wordt ervaren dan ergens anders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.