Alternatief Ring Utrecht toch onderzocht

UTRECHT - Het alternatieve plan van de Vrienden van Amelisweerd en Natuur en Milieu Utrecht (NMU) voor de ringweg rond Utrecht wordt waarschijnlijk toch onderzocht. Dat kregen de actievoerders in Den Haag te horen.
De Vrienden en de NMU waren donderdagmorgen door de vaste Kamercommissie voor Verkeer in Den Haag uitgenodigd om hun alternatief toe te lichten. In het plan 'De Kracht van Utrecht' staat dat er geen extra wegen nodig zijn, als een op de zeven automobilisten hun auto laten staan.
Om dat mogelijk te maken zou er een spoorlijn Almere-Utrecht-Breda moeten komen, bestaande spoorlijnen verdubbeld en een serie nieuwe lightrailverbindingen moeten worden aangelegd. Ook zouden fietsroutes moeten worden opgewaardeerd.
De Kamercommissie gaat minister Eurlings vragen om het plan mee te nemen in het onderzoek naar de Ring Utrecht.

GROEN

De actievoerders willen voorkomen dat groene gebieden en woonwijken in en rond Utrecht worden geofferd voor nieuwe snelwegen.
Projectbureau Verder, waarin het Rijk, provincie en gemeenten samen plannen maken voor de mobiliteit in de regio Utrecht, had het alternatief van de actievoerders ondanks aandringen van lokale politieke partijen niet meegenomen.
Volgende maand wordt een besluit genomen over de Ring Utrecht.

Vrienden van Amelisweerd krijgt toezegging Tweede Kamer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.