Instellingen

Komst winkelblok De Vredenburg dichterbij

UTRECHT - De bouw van het woon- en winkelpand De Vredenburg in Utrecht is weet een stap dichterbij gekomen. De rechter heeft een bezwaar van bewoners en winkeliers in het centrum, gesteund door Kees van Oosten, niet gehonoreerd.
De stichtingen stapten naar de rechter uit angst voor luchtvervuiling en overbewinkeling. Volgens de rechtbank valt dat wel mee en de bouwvergunning en vrijstelling voor het gebouw van projectontwikkelaar Corio worden dan ook in stand gelaten.
Van Oosten noemt het opmerkelijk dat de rechter niet is ingegaan op hun argument dat het aantal winkels zal toenmenen, maar de bevolking niet.
Ook zei Van Oosten dat de gemeente 350 verkeersbewegingen per etmaal had berekend, maar dat hij op 1700 uitkwam. Daarom stelt hij hoger beroep in.
Wel oordeelde de rechter dat enkele stichtingen wel degelijk belanghebbend zijn. De gemeente had ze niet ontvankelijk verklaard. Volgens wethouder Janssen maakt dat niet veel uit, want de stichtingen hadden toch al inhoudelijk antwoord gekregen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.