Instellingen

Ruzie gemeente en Tivoli over Muziekpaleis

UTRECHT - Poppodium Tivoli en de gemeente Utrecht hebben grote onenigheid over de organisatie van het Muziekpaleis.
Tivoli wil niet al in 2013 opgaan in de organisatie van de nieuwe Utrechtse muziekinstelling, omdat de gemeente volgens het poppodium de exploitatiebegroting niet op orde heeft.
De gemeente eist dat Tivoli wel direct opgaat in de nieuwe organisatie en heeft het poppodium de wacht aangezegd.
"Dit is een droom die we samen realiseren en dan moeten alle partners daar volledig in mee gaan", aldus wethouder De Gelder van Cultuur.
Tijdens een persconferentie zei Barry de Vos van Tivoli nog steeds graag te willen samenwerken met het Muziekpaleis, omdat het poppodium daar meer ruimte heeft om te groeien. Hij wil in 2015 een evaluatie en dan eventueel alsnog in de gezamelijke organisatie stappen.

VIJFDUIZEND

De gemeente zou met de stichting Jazz en Geïmproviseerde Muziek Utrecht (SJU) en Tivoli participeren in het Muziekpaleis. Het moet een gebouw met verschillende zalen worden waarin plaats is voor vijfduizend bezoekers.
Vorige week werd bekend dat er bijna 34 miljoen euro extra nodig is om het nieuwe Muziekpaleis in Utrecht te kunnen bouwen.
De geraamde kosten voor het muziekcentrum zijn gestegen door onder gestegen kosten bouwmaterialen, aanvullende veiligheidseisen en de per 1 januari 2009 ingevoerde wettelijke EnergiePrestatieNorm.

Ruzie gemeente en Tivoli over Muziekpaleis
Ruzie gemeente en Tivoli over Muziekpaleis

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.