Instellingen

Duizenden bezoeken feest vliegbasis

SOESTERBERG - De officiële overdracht van Vliegbasis Soesterberg aan de provincie trok afgelopen zaterdag duizenden bezoekers.
Het ging hier om een zeldzame gelegenheid om de vliegbasis te bezoeken. Na dit weekend is de basis dicht voor bezoekers. Binnenkort wordt het terrein omgevormd tot een natuurterrein.
Kleine smet op de dag waren de bereikbaarheid van de basis en de fly-by van enkele historische vliegtuigen. Hierover ontving RTV Utrecht een boel klachten. RTV Utrecht was op de feestdag aanwezig en legde de positieve én negatieve reacties van het publiek vast.

REACTIES


Fred en Pauline van der Veen uit Haarlem schreven:

Wij hebben zaterdag genoten van Hello Goodbye. Het was een fijne dag met goed weer: mooier kon het niet.Wij kwamen speciaal uit Haarlem hier naartoe om dit mee te maken ook omdat erbij vermeld  was dat er pendelbussen zouden zijn. Maar dat was  een groot minpunt: het vervoer met de pendelbus, die zetten de mensen veel te ver van het evenament af, daar veel mensen slecht konden lopen was dit voor veel mensen (o.a. mijn man) heel moeilijk. Ik hoop dat dat daar volgende keer meer aandacht aan wordt gegeven. Ik stuur dit naar u want  ik weet niet bij wie ik anders moet zijn. Misschien kan u het naar de juiste instantie sturen.
Tom schrijft:
Weer echt een actie van de milieumaffia in NL (Utrechts Landschap): kraampjes met alleen maar promotie van hun eigen milieuideeën, stom gepraat over beschermd gras, en de vele soorten insecten die op de basis verblijven, daar kwamen de duizenden bezoekers uit het hele land en zelfs uit Amerika en Engeland niet voor.
Afwachtend op een show van toestellen die ooit op Soesterberg waren gelegerd, kreeg men exact 6 oude vliegtuigen te zien, van circa 60 jaar oud. Voor de vele oudere bezoekers was het heel slecht geregeld, geen zitplaatsen, alleen natuurlijk voor de VIPs wel een apart terras, geen schaduw: van ellende zaten de oudjes veelal op het harde beton. Daarna ging men massaal teleurgesteld weer terug in de file naar huis, want op Ellen ten Damme zat men ook niet te wachten.
Ineke Hogenboom schrijft:
Wij zijn gisteren naar Soesterberg toe geweest en ik heb echt nog nooit zo'n waardeloze dag meegemaakt. De fly-by leek nergens op en de organisatie van de pendelbussen was echt droevig.
Ronnie schrijft:
Een feest was het absoluut niet, wat een aanfluiting. Pendelbussen pendelden 1x per uur en waren overvol, de fly by duurde 3 minuten, de stands op de markt hadden niets maar dan ook niets met een luchtmachtbasis te maken. Topppunt was nog de buschauffeur die een half invalide man tussen de deuren drukte, en vervolgens de vrienden in het blauw ging bellen omdat hij zich bedreigd voelde.
Ton Beekes schrijft:
Het 'evenement' bezocht; ik heb nog nooit zo'n slecht georganiseerd evenement meegemaakt. Dit wat had moeten worden een grandioos afscheid van de vliegbasis was een schaamteloze vertoning. Iedereen kon verwachten dat de toestroom groot zou zijn. Toch was het evenement zeer slecht bereikbaar, ook per pendelbus. Zelfs de chauffeur sprak schande van de toegangsmogelijkheden. Op het terrein zelf een aantal kraampjes die er zeker niet thuishoorden. De fly over bestond uit 5 kleine vliegtuigjes die even overkwamen. 200 toiletten minimaal bij het podium geen enkele bij de ingang waar mensen lang moesten wachten op de pendelbus. Al met al een pijnlijke vertoning die de vliegbasis zeker niet waard is. En als ik het nu alleen was? Ik heb niemand gehoord die het leuk vond. Iedereen had hetzelfde verhaal: schandelijk!!! Van de week zal wel weer in de krant staan dat het een groot succes was gezien het bezoekersaantal. Niemand zal er bij vermelden dat ook hele stromen na een half uur al weer vertrokken. Nogmaals schande, en zal de organisatoren hiervan ook zeker op de hoogte stellen.
Henk schrijft:
Een zeer teleurstellende middag. Wat vliegtuigen en een paar tanks neergezet, veel friet en bierttenten, een paar zweefvliegtuigen en een grote feesttent en als klap op de vuurpijl 6 vliegtuigen die ook nog zo hoog vlogen dat je ze nauwelijks zag. Als dit het beste afscheid is wat de luchtmacht ons na al die jaren kan bieden is dat wel heel karig... Hun eigen afscheid was veel beter georganiseerd. Ook sloeg de milieumaffia nu al toe, ik zat op twintig cm. gras, benen op de startbaan en moest opstaan om de planten te beschermen: gras en hier en daar een distel. Gemiste kans..
Robert P. schrijft:
Ik wil even wat kwijt over het afscheid van de luchtmachtbasis Soesterberg op 13 juni 2009. Wat een dramatisch afscheid was dit, in 1 woord: teleurstellend. Er was de kans om een waardig afscheid te organiseren maar wat kregen we? 6 vliegtuigjes die binnen 1 minuut weer weg waren, een paar kraampjes en een klein beetje muziek. Alles was afgezet en er was bijna niets te beleven. Het enige positieve was dat je er een biertje kon halen. Zonde van de tijd. Ik had er veel en veel meer van verwacht. Dit kregen we voor meer dan 100 jaar vliegtuig history. De organiserende instanties worden bedankt voor dit teleurstellende afscheid. Ik schaam me diep als geboren en getogen Soesterberger. Gelukkig is er deze week een open dag op luchtmachtbasis Volkel waar ik hopelijk mijn hart kan ophalen aan wat echt vliegtuiggeluid en een leuke vliegtuigshow, static en luchtmacht gerelateerde kraampjes.
Mevr. Mensing schrijft:
Owwww.....dit is wel de slechtste evenement die ik tot nu toe heb mogen meemaken. Een vliegbasis die al vanaf 1913 zijn diensten heeft mogen bewijzen en waarvan op zo´n slechte manier afscheid van wordt genomen, is werkelijk te triest voor woorden. Mensen kwamen van heinde en verre eigenlijk misschien net zoals ik nog die éne 'Fly by' mee te mogen maken.......en wat krijg je te zien !! Zes historische vliegtuigen die even heen en terug over de baan vlogen.......... Owww wat een trieste vertoning. De kraampjes....... leuk lokale en regionale kraampjes maar naar mijn mening weinig te maken met de 'Hello Goodbye' waarvoor velen kwamen. De opgestelde vliegtuigen en voertuigen van Defensie....... Ach, dat kan je beter bekijken met een dagje 'Luchtvaartmuseum'. Nee, ik ben van mening dat oudgedienden niet een waardig en eervol afscheid hebben gekregen wat zij verdienden na zoveel jaren trouwe dienst op de basis. 13.000 bezoekers hadden zich begeven naar dit middagje en velen zullen net zoals ik hun hoofd geschud hebben van de zielige vertoning waarvan je meer had verwacht....... De vliegbasis behoort vandaag de dag tot een stukje historie welke op een zeer minderwaardige manier gedag van is gezegd.........
L. van Rijswijk schrijft:
Ben zaterdag met mijn dochter en schoonzoon (Amerikaan) ook naar de Vliegbasis Soesterberg geweest
Hij was 4 jaar gelegerd op Soesterberg. En had verwacht ook nog eventueel een stand van Amerikanen te zien of oud collega's te ontmoeten maar niets van gezien. Nog wel leuk gepraat met een verslaggeefster van RTV Utrecht. Het was mooi weer en wij hebben toch een leuke middag gehad en ook nog veel foto's gemaakt als herinnering.

Gemengde reacties op Hello, Goodbye
Gemengde reacties op Hello, Goodbye

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.