Instellingen

Meer dan 160 buurtfeesten in jarig Amersfoort

AMERSFOORT - Het lijkt erop dat Amersfoorters van plan zijn om flink te feesten. Al meer dan 160 mensen hebben een subsidieaanvraag gedaan voor een buurtfeest in de jarige Keistad.
De gemeente stimuleert haar inwoners de 750e verjaardag van de Amersfoortse stadsrechten te vieren en wil dat de Amersfoorters dit massaal oppakken. "Iedereen die een buurtfeest organiseert, kan rekenen op ondersteuning," aldus een woordvoerster. "Mensen krijgen een feestpakket en een subsidie."
De subsidie kan oplopen tot 1.000 euro per feest, afhankelijk van de plannen voor de party. In het pakket zitten onder meer vlaggetjes om de straat te versieren, een groot spandoek om het feest te markeren, afzetlint, servetten, borden, bekers en bestek.
Verder heeft de gemeente ook een twintigtal buurtfeestadviseurs voorhanden. "Dat zijn mensen die weten hoe je een feestje moet vieren en betrokken zijn bij evenementen in de stad."
Amersfoorters die een buurtfeest organiseren, kunnen deze buurtfeestadviseurs gratis advies vragen voor hun te organiseren festiviteit. "Zij doen dit werk vrijwillig," aldus de zegsvrouw van de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.