Kort nieuws: Busje schept fietser in Veenendaal

REGIO - Een fietser in Veenendaal is gewond geraakt bij een aanrijding. Een 28-jarige man reed gisterochtend in een bestelbusje richting de Grote Beer en wilde afslaan naar de A12, maar zag daarbij een 27-jarige vrouw op de fiets over het hoofd.
Hij reed haar aan, waardoor zij haar enkel op verschillende plaatsen heeft gebroken.
* In Amersfoort is een wildplakker opgepakt. De politie werd gebeld dat er iemand illegaal posters aan het ophangen was op de Stadsring. Eenmaal aangekomen zagen ze nog net dat de vrouw (45) haar emmertje met lijm leeggooide in de gracht en er vandoor wilde gaan op haar step.
* Het project Zorgeloos Wonen in Zeist krijgt 3,4 miljoen euro. Met dit geld kan Zeist-Oost een levensloopgeschikte wijk worden. Dat betekent dat mensen er zo lang mogelijk, zelfstandig kunnen blijven wonen: jong en oud, mensen met een beperking en zonder. In 2020 moet de wijk helemaal klaar zijn.
* In het centrum van Utrecht is op klaarlichte dag een vrouw overvallen. Het 56-jarige slachtoffer uit Zeeland stond te wachten voor een stoplicht bij de Jacobsstraat. Twee jongens op een scooter gristen plotseling haar tas van schouder en reden hard weg.
* In Breukelen zijn twee jongens aangehouden voor heling van een scooter. Het tweetal van 17 en 18 werd betrapt op de Schepersweg. De scooter maakte veel lawaai en dat was reden voor de politie voor een controle.
* Kermispretpark Amersfoort begint vandaag in Park Schothorst. Het feest is georganiseerd in het kader van Amersfoort 750. Uit binnen- en buitenland zijn zo'n dertig topattracties naar de jarige stad gehaald. De kermis is tot en met zondag.
* De Fietsersbond start vandaag met een onderzoek naar fietsen in de gemeente De Bilt. De Bilt wordt beoordeeld op de comfort en veiligheid van fietsers. Ook wordt er gekeken naar het fietsparkeerbeleid en de luchtkwaliteit in de gemeente.
* In Zeist is een jongen (11) gewond geraakt bij een aanrijding op de Driebergseweg. Hij werd van zijn fiets gereden door een automobilist (21). De jongen klapte op de voorruit en is naar een ziekenhuis gebracht.
* Het lijk, dat gisterochtend achter het stadhuis in Amersfoort is gevonden, is een man. Vermoedelijk leed hij een zwervend bestaan. Het lichaam lag in de bosjes op het Achter Davidshof. De man is een natuurlijke dood gestorven.
* Het Hubrecht Instituut in Utrecht gaat via een nieuwe methode stamcellen maken. Bij deze speciale techniek is het mogelijk stamcellen te maken van gewone lichaamscellen. Hierdoor is op termijn het veel bekritiseerde gebruik van embryo's niet meer nodig.
* De politie in IJsselstein heeft drie jongens aangehouden voor het bekladden van een tramhokje aan de Praagsingel.Een van de kliederaars had ook harddrugs en pepperspray bij zich.
* De jongerenorganisatie van de ChristenUnie, PerspectieF, gaat donderdag met een bus langs middelbare scholen in Ede en Veenendaal. Ze vragen aandacht voor hun pleidooi om jonge mbo-leerlingen ook een ov-jaarkaart te geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.