Instellingen

Renovatie Scheepjeshof op schema

VEENENDAAL - De renovatie van winkelcentrum De Scheepjeshof in Veenendaal verloopt naar wens. Spectaculair onderdeel is het plaatsen van de metershoge glazen puien in het midden van het winkelcentrum.
Vanwege de veiligheid worden deze werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd. In zes weken tijd plaatsen aannemer De Combi en A-Glas Geveltechniek circa 60 glaspanelen met een afmeting van 2 x 6 meter van 24 mm dik veiligheidsglas, die ieder maar liefst circa 765 kilo per stuk wegen.
Ook voor leverancier A-Glas Geveltechniek uit Hellevoetsluis is dit een bijzonder project, gezien de afmetingen en werkomstandigheden. Het is zelfs een uniek project in Europa.
Bijzondere omstandigheden
Aad Jansen van opdrachtgever Aberdeen Shopping Holland: ‘Normaal wordt bij een bouwproject de gevel vanaf de buitenkant met hijskranen geplaatst, maar dat is hier natuurlijk geen optie. Er is dan ook een speciaal montagevoertuig ontwikkeld. Hiermee worden de puien naar binnen getransporteerd en tevens - tijdens de montage - op hun plaats gehouden. Dit gebeurt met behulp van enorme zuignappen die 1.000 kg kunnen dragen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt pas na 18.00 uur gestart met deze werkzaamheden. Om geluidsoverlast voor de bewoners van de appartementen te voorkomen, wordt gewerkt met geluidsarme apparatuur.’
Winkels blijven open
De eerste puien zijn inmiddels geplaatst en over zes weken moet dit deel van de renovatie klaar zijn. Als laatste zullen de gebogen glaspanelen worden geplaatst, die op de punt tegenover de hoofdingang komen. Ondanks de werkzaamheden blijven de winkels in De Scheepjeshof normaal geopend. Om de toegang mogelijk te maken worden waar nodig maatregelen genomen, zoals het plaatsen van loopbruggen of –tunnels of het instellen van een omleiding.
Meekijken?
De verbouwing van De Scheepjeshof kan via www.descheepjeshof.nl op de voet gevolgd worden via de knop Renovatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.