RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog heel even te zien: De tentoonstelling Raakvlakken

1/6
UTRECHT - In expositieruimte Moving Gallery in Utrecht is de tentoonstelling Raakvlakken te zien. Het zijn werken van kunstenaar Maeve van Klaveren en Rik Berkhout .

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar de twee hebben in hun werk veel raakvlakken. De een schildert figuraties en de ander abstract, dus waar zitten die raakvlakken dan, zou je je kunnen afvragen. "Het heeft allebei vlakverdelingen en is beide heel expressief en diepgaand in kleurgebruik", legt Maeve uit.

Rik is grafisch geschoold aan de HKU en docent beeldende vorming aan het Amadeus College in Leidsche Rijn. Hij creŽert met kleur een optische illusie. Maeve heeft eerst zo'n twaalf jaar met textiel gewerkt voor textielkunstenaar Claude Jongstra. Als kunstschilder is Maeve autodidact. Ze heeft een fenomenale tekentechniek, die zich aan de kijker nauwelijks prijsgeeft. Haar tekeningen in krijt, potlood en aquarelverf zijn uiterst verfijnd en ingetogen.

Rik en Maeve exposeren de verrassende overeenkomsten in hun zo verschillende werk


Ik gebruik vaak kleuren die gebruikt werden in de jaren 50. Ik zag laatst een Popla reclame uit 1962 en toen dacht ik, dat is het kleurgebruik wat ik zo zou kunnen gebruiken in mijn schilderijen."
Rik Berkhout

Maeve besteedt in haar figuratieve werk veel aandacht aan het tekenen van stof en huid. Rik creŽert met transparantie en structuur een optisch spel. Maar wie beter kijkt, ziet dat het kleurgebruik in hun werk sterk overeenkomt.

 Maeve en Rik tussen hun gexposeerde werk Maeve en Rik tussen hun gexposeerde werk | Foto: RTV Utrecht

Het werk van Maeve en Rik is te zien bij de expositie RAAKVLAKKEN in Moving Gallery in Utrecht.

 Rik legt uit hoe hij met kleur een optische illusie creŽert Rik legt uit hoe hij met kleur een optische illusie creŽert | Foto: RTV Utrecht

 De abstracte werken van Rik De abstracte werken van Rik | Foto: RTV Utrecht

 Werk van Maeve Werk van Maeve | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -