Utrechtse profvoetballer Redouan el Yaakoubi uit Overvecht helpt kinderen hun doel te bereiken

UTRECHT - Profvoetballer Redouan El Yaakoubi wil kinderen in Overvecht leren dat je alles kunt bereiken als je wilt en ook doorzettingsvermogen hebt. Daarom heeft hij de stichting Durf te Dromen opgericht in de Utrechtse wijk Overvecht.
El Yaakoubi woont zelf in de Utrechtse wijk waar veel extra geld naar toegaat in het kader van 'Samen voor Overvecht'. Hij ging als één van de weinige kinderen in Overvecht naar het Christelijk Gymnasium samen met een vriend die ook in de wijk woont. Hij wil dat doel ook voor andere kinderen mogelijk maken. "Er is heel veel talent en er is heel veel mogelijk in het leven en daar moet je hard voor werken."
Jaarlijks heeft de gemeente ruim drie miljoen euro voor de wijk over. Een groot deel van dat geld gaat naar de gevestigde organisaties, zoals DOCK, het buurtteam en het jongerenwerk. Deze bedragen, die in de tonnen lopen, zijn bedoeld voor extra inzet om de leefbaarheid te vergroten en meer mensen te kunnen helpen. Maar de gemeente wil ook projecten vanuit de bewoners zelf financieel ondersteunen. Tot nu toe zijn er nog niet veel initiatieven vanuit de wijk waar geld naartoe gaat. Stichting Durf te Dromen is één van de eerste die een zogeheten startsubsidie uit het potje 'Samen voor Overvecht' krijgt.
Je moet gewoon hard werken voor datgene dat je wilt bereiken en daar moet je soms dingen voor laten.
Redouan el Yaakoubi, stichting 'Durf Te Dromen'

Durf te Dromen

Stichting Durf te Dromen is dit najaar van start gegaan. Al binnen twee weken zaten de groepen vol. Ouders hebben veel belangstelling voor het project. De kinderen krijgen huiswerkbegeleiding, maar ook begeleiding om talenten te ontwikkelen. Zo krijgen ze les in presenteren en daar doen de kinderen enthousiast aan mee, zoals Ayae el Aita, 11 jaar oud uit groep 8. "Ik wil verder leven en ook afstuderen en echt aan mijn toekomst denken. Ik weet nog niet wat ik wil worden, maar ik weet wel wat ik wil hebben. Bijvoorbeeld een gezin, werk en een autorijbewijs."

Opvoeding

Zelf heeft Redouan El Yaakoubi geen hulp gehad van een stichting. Zijn ouders waren de stok achter de deur. "Ik ben prestatiegericht opgevoed. Je moet gewoon hard werken voor datgene dat je wilt bereiken en daar moet je soms dingen voor laten." Zo had Redouan niet altijd de tijd om op vakantie te gaan in de zomer en zat hij vaak thuis te leren terwijl zijn vrienden op stap gingen. "Ik heb altijd een bepaald doel voor ogen gehad en dat doel ging niet altijd samen met wat mijn vrienden deden."
Redouan el Yaakoubi met zijn vader
Redouan el Yaakoubi met zijn vader © RTV Utrecht / Iris Tasseron
El Yaakoubi is een laatbloeier, zegt hij, als het om voetbal gaat. Hij speelt als verdediger bij SC Telstar. Daarvoor speelde hij bij Jong FC Utrecht. Hij is pas op latere leeftijd doorgebroken als voetballer, omdat zijn studie niet te combineren was met het voetbal. Redouan ging naar het Christelijk Gymnasium en daarna naar de universiteit om bestuurs- en organisatiewetenschappen te studeren. Die studie ligt even stil, omdat hij zich wil richten op zijn carrière als profvoetballer en stichting 'Durf Te Dromen'. Later wil hij zijn studie alsnog afronden.
Profvoetballer Redouan el Yaakoubi helpt kinderen uit Overvecht hun doel te bereiken

Doel

El Yaakoubi heeft zijn doel bereikt. Hij is profvoetballer en directeur bij zijn eigen stichting 'Durf Te Dromen'. Hij wil kinderen in Overvecht helpen hun doel te bereiken. "Wat ik ze wil meegeven als stichting is dat we randvoorwaarden willen creëren voor die kinderen, zodat ze zich beter kunnen focussen op het doel dat ze willen bereiken. En die randvoorwaarden kunnen misschien niet altijd gecreëerd worden misschien door ouders, misschien door omgeving en misschien door school. Maar die proberen wij wel te creëren voor ze zodat ze zich daarin kunnen ontwikkelen en niet achtergesteld zijn of achterlopen op het moment dat ze een volgende stap zetten in het leven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.