Bowlingbaan Maarssen kan doorgaan met escaperoom en glowgolf

© LaterJay Photography via Pixabay
MAARSSEN - Bison Bowling in Maarssen hoeft de exploitatie van een escaperoom én een glowgolfbaan vooralsnog niet te staken. Dat oordeelt de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland.
De verhuurder van het pand waar de bowlingbaan in gevestigd is, wilde met een kort geding afdwingen dat de escaperooms en de golfbaan, die zonder toestemming zijn opgezet, verwijderd worden. De kantonrechter wijst die vordering in een spoedprocedure af.
Sinds 2015 zit in het bowlingcentrum ook een escaperoom en vorig jaar is gestart met een glowgolfbaan. Het bowlingcentrum geeft toe dat hier vooraf geen toestemming voor is gevraagd, maar de verhuurder zou hier al lange tijd van op de hoogte zijn en heeft daar tot nu toe niet over geklaagd. De verhuurder bestrijdt dit alles.
De kantonrechter wil de activiteiten nu niet verbieden omdat er "meer onderzoek en bewijs" nodig is. Dat gaat met een spoedprocedure niet lukken. Verder vroeg het bowlingcentrum ook of het vanwege corona minder huur zou kunnen betalen. De rechter zegde dit toe en oordeelde dat Bison Bowling voor de periode van 15 maart tot en met 30 juni nog maar de helft van de huur hoeft te betalen. Voor de periode van 15 oktober tot en met 31 januari 2021 kan het volstaan met 60 procent van de huursom.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.