Celstraf voor man die 14-jarig meisje uit Vianen verkrachtte

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
VIANEN/UTRECHT - Een 21-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, omdat hij een meisje uit Vianen meerdere keren heeft verkracht. Zij was toen 14 en 15 jaar oud. Hij filmde de seks en dreigde de beelden online te zetten.
Dader en slachtoffer leerden elkaar in 2018 kennen via Facebook en Snapchat. De man pikte het meisje op met de auto en nam haar mee naar een afgelegen plek in Vianen. Daar verkrachtte hij haar meermaals. Een paar maanden later herhaalde hij dat.
De verdachte ontkent alle beschuldigingen. Hij zegt geen seks met haar te hebben gehad. Bovendien schatte hij dat het meisje 18 jaar of ouder was, zei hij in de rechtbank. Maar de rechter gelooft hem niet en vindt dat er voldoende bewijs is voor een veroordeling. Zo zijn er concrete Snapchat-berichten en heeft het meisje met haar telefoon een foto gemaakt tijdens een van de verkrachtingen. Bovendien zou ze een soa hebben opgelopen tijdens de seks.
Naast de celstraf krijgt de Utrechter ook een contactverbod. Bovendien moet hij een schadevergoeding van bijna achtduizend euro betalen.
De gevolgen voor het meisje zijn groot: ze heeft nog altijd heftige paniekaanvallen en is daarom in therapie. Bovendien is ze haar baantje en opleiding kwijtgeraakt. Het gezin is zelfs verhuisd, uit angst dat de verkrachter haar weer zou opzoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.