Beatrixtheater blij met proefvoorstelling: 'De resultaten zijn belangrijk voor de hele branche'

Een lege zaal in het Beatrixtheater in Utrecht
Een lege zaal in het Beatrixtheater in Utrecht © RTV Utrecht/Hannah Cammeraat
UTRECHT - Het Beatrixtheater in Utrecht doet in januari een proef met een voorstelling van cabaretier Guido Weijers en een zakelijk congres. De testevenementen zijn bedoeld om te onderzoeken hoe de evenementenbranche zo snel mogelijk weer kan opstarten. "Het is ongelofelijk belangrijk om testen uit te voeren en zo te kijken of we meer mensen kunnen ontvangen. Deze resultaten zijn belangrijk voor de hele branche", zegt commercieel directeur van de Jaarbeurs Peter Veer.
Alleen met een negatieve coronatest mag je de voorstelling bezoeken. Er wordt onderzocht of mensen goed afstand bewaren, of het nuttig is om sneltesten in te zetten en wat de beste aanpak is voor luchtventilatie. "We gaan de maatregelen in de praktijk onderzoeken", zegt Pieter Lubberts. Als programmamanager bij FieldLab Evenementen coördineert hij de projecten. De resultaten moeten laten zien welke maatregelen nodig zijn om mensen op een veilige manier te ontvangen in een theater, voetbalstadion, congres of bij een festival.

Perspectief

Cabaretier Guido Weijers is blij met de experimenten. "Deze tests zorgen voor enig perspectief in de theaterwereld en evenementenbranche. Nu mogen we eindelijk gaan meten! Blij en trots dat ik daar een bijdrage aan mag leveren", zegt hij.
Buiten de regio worden ook proeven gedaan. Supporters mogen bijvoorbeeld kijken bij thuiswedstrijden van NEC en Almere City. Ook hier zullen bepaalde regels gelden in het kader van het onderzoek.
Beatrixtheater blij met proefvoorstelling van Guido Weijers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.