Dj Nicky Romero luidt jongeren in Veenendaal exclusief het nieuwe jaar in

© ANP
VEENENDAAL - Als het aan de gemeente Veenendaal ligt hoeven jongeren zich niet te vervelen met de jaarwisseling. Niemand minder dan plaatsgenoot Nicky Romero gaat exclusief voor Veenendaal een dj-set maken om het nieuwe jaar in te luiden. Het optreden wordt van tevoren in de stad opgenomen en rond 00.00 uur 's nachts via zijn Youtube-kanaal uitgezonden.
Burgemeester Gert-Jan Kats is blij dat ze de top-dj hiervoor hebben weten te strikken. "We hebben nu een echt alternatief voor de jongeren", aldus Kats. "Ik ben er buitengewoon trots op. Toen wij met zijn management en Nicky zelf contact legden was hij meteen enthousiast om dit te doen."
Romero zelf is door corona ook aan huis gebonden, in tegenstelling tot voorgaande jaarwisselingen. "Ik zie dit als een mooi moment om in samenwerking met de gemeente Veenendaal een performance te kunnen geven via een livestream voor de jongeren hier", aldus de dj in een reactie. "Ik hoop dat ik zo toch nog voor een lichtpuntje kan zorgen in donkere tijden."
Met het digitale optreden hoopt burgemeester Kats een goed alternatief te kunnen bieden. Doordat er geen feestjes zijn en er een vuurwerkverbod geldt, vreest hij dat de verveling toeslaat en er overlast wordt veroorzaakt.
"Dit is niet een zoethoudertje, we hebben echt een alternatief nu", aldus Kats. "En ik ga er vanuit dat zij dat zelf ook zo ervaren en thuis, eventueel met twee of drie vrienden maximaal, er zelf een mooi feestje van maken met deze livestream."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.