RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oostwende College in Bunschoten stopt met fysiek onderwijs: te veel coronabesmettingen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het Oostwende College in Bunschoten gaat tot en met de kerstvakantie alleen nog online onderwijs geven. Het aantal coronabesmettingen onder leerlingen en schoolmedewerkers stijgt namelijk in rap tempo.

De schoolleiding heeft na 'intensief beraad' besloten vanaf morgen al te stoppen met fysiek onderwijs. De komende anderhalve week zal alles online zijn. Het Oostwende College heeft voor het nemen van het besluit overleg gehad met de GGD.

Gezondheid
"Uiteraard betreuren wij het enorm", schrijft directeur Gert van den Heuvel in een brief aan de ouders. "Echter maken wij deze keuze voor de gezondheid van onze medewerkers, de leerlingen en hun gezinnen."

Schooldirecteur Van den Heuvel zegt dat ongeveer ťťn op de vier lessen al online werd gegeven. Bovendien zouden drie klassen al volledig thuisonderwijs moeten krijgen omdat in die groepen erg veel besmettingen waren.

Brandhaard
In Bunschoten stijgt het aantal nieuwe coronabesmettingen snel. In de tweede golf is de gemeente uitgegroeid tot een van de grootste brandhaarden van Nederland. "Wij maken ons allemaal zorgen", zegt burgemeester Melis van de Groep, die constateert dat de meeste besmettingen in zijn gemeente plaatsvinden "in de familiaire sfeer".

De grote en hechte gezinnen in Bunschoten vormen nu een gevaar, zegt de burgemeester. "Dat is onze sterke kant, waar we altijd heel erg trots op zijn en waar mensen in verbinding staan en voor elkaar zorgen. Nu moet je zeggen: wilt u alstublieft minderen, want dat is in verband met dat virus niet verantwoord. Dat heeft bij een deel van de bevolking onvoldoende tot ander gedrag geleid."

Niet de eerste school
Het Oostwende College is niet de eerste school in onze provincie die tijdelijk de deuren sluit. Eergisteren schakelde ook College de Heemlanden in Houten over op online onderwijs en twee weken eerder deed nam de Voetiusschool in Doorn hetzelfde besluit.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -