RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woerdense verdachte van doodrijden Wijchenaar langer vast

WOERDEN - Het voorarrest van de 18-jarige Tarik O. uit Woerden, die ervan wordt verdacht dat hij in het Gelderse Wijchen opzettelijk een dodelijke aanrijding heeft veroorzaakt, is met negentig dagen verlengd. De Woerdenaar stond vanochtend voor de raadkamer van de rechtbank in Utrecht.

De 42-jarige Sebastiaan Theloosen werd op dinsdagavond 24 november doodgereden tijdens een wandeling met zijn vrouw en hun hond door de wijk De Ververt in Wijchen. Hij zou de pakketbezorger uit Woerden hebben aangesproken op zijn rijstijl in een woonwijk. De bezorger reed de man aan en ging er vandoor. Theloosen overleed op straat aan zijn verwondingen. De chauffeur uit Woerden werd later door de politie klemgereden in Beuningen.

Verzwaard
De verdenking tegen de pakketbezorger luidde aanvankelijk betrokkenheid bij een dodelijke aanrijding, maar recent heeft het OM de aanklacht verzwaard. O. wordt nu opzet van de dodelijke aanrijding ten laste gelegd. De zaak heeft grote impact op Wijchen, waar op zaterdag 28 november tientallen mensen deelnamen aan een stille tocht voor het slachtoffer. Vrienden van de overleden man houden een inzamelingsactie voor de nabestaanden. Er is al bijna 50.000 euro ingezameld.

Normaliter zou de raadkamer van de rechtbank in Arnhem besluiten over het voorarrest van de chauffeur. Maar de rechtbank Gelderland heeft de zaak doorverwezen naar de rechtbank Midden-Nederland, omdat de verdachte een familielid is van een rechtbankmedewerker.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -