Amersfoort praat met jeugd over coronatijd: 'Eenzaamheid kwam veel aan bod'

© Pixabay
UTRECHT - Het ontbreken van sociale contacten heeft een aantal jongeren in Amersfoort in deze coronaperiode behoorlijk opgebroken. Dat vertelde wethouder Cees van Eijk vanmorgen op Radio M Utrecht. Maar, zo zei hij ook: "Er zitten twee kanten aan dezelfde medaille, er zijn ook jongeren die juist weer rust en ruimte hebben gekregen om bijvoorbeeld een hobby op te pakken."
Premier Rutte riep afgelopen dinsdag tijdens de persconferentie over corona nog op om samen met jongeren initiatieven te bedenken voor de kerstvakantie. Van Eijk sprak gisteravond - uiteraard digitaal - met zo'n 35 Amersfoortse jongeren tijdens een zogenoemd stadsdialoog. "Want we willen vooral weten wat we nou echt voor de jongeren kunnen doen."
En de deelnemende jongeren kwamen met een aantal plannen, voornamelijk sport- en cultuuractiviteiten, vertelde de jeugdwethouder: "Om toch weer die ontmoeting een beetje op gang te brengen. Want eenzaamheid was toch wel iets dat veel aan bod kwam."
Volgens Van Eijk is er in Amersfoort voldoende geld om jongeren te helpen bij het realiseren van hun plannen. Hij hoopt dan ook dat nog meer jongeren met initiatieven komen: "Want je moet er samen uit zien te komen."
Tot slot benadrukte de wethouder dat de gemeente niet alleen voor jongeren klaar wil staan in deze rare tijden: "Je ziet ook dat bij oudere mensen de eenzaamheid behoorlijk aan het toenemen is. Volgende week gaan een groot aantal ouderen bezocht worden - onder meer door vrijwilligers - juist ook om deze komende feestdagen goed door te komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.