RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Iets doen tegen eenzaamheid? Leer oma videobellen!


PROVINCIE UTRECHT - Deskundigen zijn het erover eens: videobellen helpt écht tegen eenzaamheid. Toch is er een grote groep die het videobellen nog niet onder knie heeft: ouderen.

 Digiwijs mag een instructiefilmpje opnemen Digiwijs mag een instructiefilmpje opnemen | Foto: RTV Utrecht

Maak je wereld groter
Stichting Digiwijs uit Utrecht heeft als grote wens de wereld voor ieder, maar voor ouderen in het bijzonder, groter te maken door middel van digitale vaardigheden. Peter Haver is één van de drijvende krachten achter de stichting en vertelt gepassioneerd: "Als je dingen kunt opzoeken op internet, of bijvoorbeeld kunt videobellen of werken met Facebook, wordt je wereld letterlijk groter! Veel mensen vinden het moeilijk en beginnen er daarom niet aan, dat is zonde."

Margreet zorgt ervoor dat Digiwijs een filmpje kan opnemen

Wilt u hulp van Digiwijs, of wilt u hulp voor een ander? U kunt bij ze terecht voor hulp met internet, computers en smartphones. Ze hebben een website - digiwijs30.nl - maar bellen kan ook: 030-8781535 Het helpt, echt!
Normaal geeft Digiwijs lessen in bibliotheken en buurtcentra en houden ze spreekuren voor allerhande vragen, maar dat is bijna onmogelijk in deze tijden van afstand. "Maar", zegt Peter druk gebarend, "juist nú is het contact zo belangrijk. Je kleinkinderen zien op een schermpje, of even foto's kijken van vrienden op internet. Het vervangt persoonlijk contact niet, maar het helpt wél." Met hulp van het programma 'Margreet, Samen voor elkaar!' deed de stichting voor deze keer hun lesje niet voor een vol klaslokaal, maar voor de camera.

Dit filmpje wordt de komende week regelmatig herhaald op tv, zodat juist ook mensen die nog niet op internet zitten mee kunnen doen."
Peter Haver, Digiwijs 3.0

Sociale contacten
Wil je zo voor kerst dus écht iets doen voor je alleenstaande buurvrouw, je opa of ouders? Leer iemand videobellen voor meer sociale contacten. Doe het zelf, of gebruik dit filmpje!

Het instructiefilmpje over videobellen


Wat kunnen Utrechters voor elkaar betekenen in de coronacrisis? Met de actie Samen voor elkaar! besteedt RTV Utrecht aandacht aan initiatieven, acties en oplossingen voor alledaagse problemen die het gevolg zijn van de coronacrisis. Kijk hier voor die mooie verhalen.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -